Mutluluklar ve sevinçler paylaşarak çoğalır

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Sevinçlerde Silah Kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı

Mutluluklar ve sevinçler paylaşarak çoğalır


Sakarya Emniyet Müdürlüğünün yatığı uyarıda Bayramlar, Düğünler, nişan, sünnet ve asker uğurlamaları toplumumuzun ortak sevinç değerlerindendir. Dostluk, kardeşlik, barış, paylaşma, hoşgörü anlamlarının tamamını içeren Ramazan bayramını tüm İslam Alemi gibi bizlerde dört gözle bekliyoruz. Böylesine anlamlar yüklü Ramazan bayramında da, Mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenliğin bozulmaması için kutlamalarda silah kullanılmaması büyük önem taşımaktadır. Her yıl havaya rastgele sıkılan silahlar sonucu birçok ailemiz ne acıdır ki telafisi mümkün olmayan, ölümle sonuçlanan acı kayıplar ve yaralanmalarla bayramın güzelliğinden mahrum bir şekilde vahim olaylara maruz kalmaktadır.

Kutlamalarımız başkalarının acıları olmasın.

Mutlu olabilmek ve mutlu edebilmek için Başkalarının hayatına da değer ve kıymet vermek mecburiyetindeyiz.  Çok kısa bir süre gözlerinizi kapatın ve sadece düşünün… Silah atılarak yapılan bir kutlamanın içinde, tüm sevdiklerinizin yanınızda olduğu bir anı hayal edin… Kendinizin ya da bir başkasının bu kutlama sırasında havaya ateş ederken;

Emeklerini asla geri ödemeyi başaramayacağınız, ömrünüz boyunca sırtınızı dayayabileceğiniz, ,kendinizi her zaman güvende hissettiğiniz ve yol göstericileriniz ANNE-BABANIZIN, çocukluktan itibaren anılarınızın ve sırlarınızın ortağı KARDEŞİNİZİN, Hastalıkta ve sağlıkta diyerek yola çıktığınız hayat arkadaşınız dert ortağınız EŞİNİZİN ve başına aman bir şey gelmesin diye gözünüzden bile sakındığınız uğruna ömrünüzü feda etmekten biran tereddüt etmeyeceğiniz EVLADINIZIN, sizin veya bir başkasının sadece ve sadece kutlama yapacağına inandığı için gözlerinizin önünde yitip gitmesine, sakat kalmasına ve bir daha asla bu anı telafi edemeyeceğinize sebep olacağını bilseniz yine de o silahın tetiğine dokunur yada bir başkasının dokunmasına izin verir miydiniz?

 Cemiyet Büyüklerimiz, Kanaat Önderlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Dernek ve Vakıf Yöneticilerimiz, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız, Basınımız ve Toplumumuzun herkesiminden bu acıların önüne geçmek isteyen Değerli İnsanlarımız.

Geçmiş senelerde meydana gelen vahim hadiseler sonrası Bazı Cemiyetlerimizde alınan kararlar ile Silah atma olayları sonlandırılmış, Cemiyetler olması gerektiği şekliyle Coşku ve Sevinç içerisinde kutlanmaya başlanmış ve halende aynı şekilde kutlanmaya devam etmektedir. İstenmeyen olaylar yaşandıktan sonra hep birlikte üzülüyoruz. Gelin  Cemiyetlerimizde alınan anlamlı ve önemli bu kararları tüm Cemiyet etkinlerimizde ve Kutlamalarda uygulamaya geçirelim. Ailelerin, çocukların bulunduğu ve meskûn mahal dediğimiz yerlerde silah atılmasının önüne geçelim. Önümüzdeki ilk bayramımız olan Ramazan bayramında “Silah atarak kutlama yapma!” ilkelliğinden kurtulalım, Silah sesi duymayalım…

 

 SAKARYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184