ÖĞRENCİLERDEN MİLLÎ ŞAİRE VEFA

Hendekli Öğrenciler Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında andı.

ÖĞRENCİLERDEN MİLLÎ ŞAİRE VEFA


12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Hendekli bir grup öğrenci İstanbul’a gitti.

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği geziye Okul Müdürü Osman Yılkın, Noksel İlkokulu Müdürü İsmail Alçorba, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Gezi kapsamında ilk olarak kabri İstanbul’da bulunan sahabe Eyyûb El-Ensarî ‘nin (RA) türbesi ziyaret edildi. Buradan sonra, Edirnekapı Şehitliği’nde medfûn olan millî şairimiz üstâd Mehmet Akif Ersoy kabri başında dualarla anıldı.
İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve hocaları Yâsin-i şerif’i güzel bir kıraat üzerine okuduktan sonra, Noksel İlkokulu Müdürü İsmail Alçorba’nın ve İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Kadir Bilgiç’in hitabetiyle konuşma ve dua gerçekleştirildi.

Hendek Anadolu İmam hatip Lisesinin kardeş okulu statüsünde ki Başakşehir Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinin misafirperverliğinde öğrencilerimize yemek ikram edildi. Daha sonra İstanbul Panorama’da  ‘’fetih ruhu’’ na şahit olan öğrenciler Dünya Kültür Miraslarından kabul edilen Süleymaniye Camii’ni ziyaret ettikten sonra İstanbul Kitap Fuarında kültür ziyafeti çektiler.
Tatlı bir yorgunlukla güzel bir gün geçiren öğrenciler bu etkinliğin, üzerlerinde unutulmayacak bir etki bıraktığını kaydettiler.


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184