ÖRNEK BİR KİŞİLİK ALİ GAFFAR OKKAN

Panelde Gaffar Okkanı Andılar 24 Ocak 2001'de uğradığı silahlı saldırı sonucu, 5 polis memuruyla birlikte şehit olan Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma paneli gerçekleşti. Panele, Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Sevda Türküsev, Sakarya Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir konuşmacı olarak katıldı.

ÖRNEK BİR KİŞİLİK ALİ GAFFAR OKKAN


Hendek Belediyesi, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit oluşunun 14. Yılı nedeni ile "Sosyal Barışın Tesisinde Örnek Bir Kişilik Olarak Ali Gaffar Okkan" konulu bir panel düzenledi.

Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen “Sosyal Barışın Tesisinde Örnek Bir Kişilik olarak Ali Gaffar Okkan” paneli yoğun katılımla gerçekleşti. Panele Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Sevda Türküsev , Sakarya Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağ, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü, belediye başkanları, Al Gaffar Okkan’ın ablası Sebahat Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, 102 Ali Gaffar Okkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın kısa filmi gösterilirken duygusal anlar yaşandı.

Ali Gaffar Okkan’dan sonra binlerce Gaffarlar var

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “Ali Gaffar Okkan benim abim gibiydi. Belediye Başkanı ve Hendekli olmam münasebetiyle çok yakın ilişkimiz olan bir kardeşimizdir. Bu programı yapmamızdaki gayretimiz tabiî ki kardeşliğimizi ortaya koymaktır. Gaffar Okkan olmak kolay değildir. Ali Gaffar Okkan gibi orada bir eser bırakmak, gönül bırakmak bu kadar sevilmek kolay değil. Ali Gaffar Okkan bir gün ölecekti bu ölüm onun için çok daha değerli, ülke için çok daha birleştirici bir olay olmuştur. Biz 14 yıldır Hendek Belediyesi olarak bu tür programları yapmaya devam ediyoruz. Dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız çözüm sürecini ve toplumlararası barışı başlatmak için bir gayret içerisine girdi. Biz de Hendek olarak düşündük ne yapabiliriz dedik. Bizim Diyarbakır’da şehidimiz var, Ali Gaffar Okkan’dan sonra binlerce Gaffarlar var. Bu projemizin başlangıcında emeği geçen Mazhar Bağlı Hocamıza, Eski Diyarbakır Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’ya, basın mensuplarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada gerçekleşecek olan panelde Ali Gaffar Okkan’ı işleyeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” Dedi.

Ali Gaffarlar 100 binleri aşarlar

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında “Ali Gaffar Okkan’ı anarken tüm şehitlerimizi de anıyoruz. Birlikte yaşamamız için, hür yaşamamız için verdiğimiz yüzlerce, on binlerce şehidimizi de bu vesileyle anıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Gaffar Okkan, birlik ve beraberliğin sağlanması, kamu düzenini, asayişi sağlamak için halkla bir olmanın, vatandaşla bir olmanın somut örneklerini ortaya koyduğu için onu farklı kılarak unutmuyoruz. İnşallah Ali Gaffarlar 100 binleri aşarlar. Panelimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri Başta Belediye Başkanımız Ali İnci’yi tebrik ediyorum. Şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” Dedi.

Herkese adil bir devlet elinin dokunabilmesi gerekiyor

Açılış konuşmaların ardından Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Gaffar Okkan gibi programların çok kıymetli olduğunu belirterek “ Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci, büyük bir tevazzu örneği göstererek bizi işaret ettiler, aslında başkanımız bu işin başlatıcısıdır. Hepimiz farklı etnik yapılardan, inançlardan ve düşüncelerden oluşmuş bir sosyolojik yapıya sahibiz. Farklılıkların bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşayabilmesini sağlamanın bir tek yolu vardır. Herkese adil bir devlet elinin dokunabilmesi gerekiyor.  Biz Gaffar Okkan’ın bunu yaptığını gördük. Hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık tanımadı” Dedi.

Gaffar Okkan, Diyarbakır’a sevgiyi götürdü, barışı götürdü

Sakarya Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir de konuşmasında “ Dünyada değişik diller konuşulması değişik halklar olması adettir. Bu halkları ve dilleri inkar etmek ayrımcılık yapmaktır. Ülkemiz çok acılı günler geçirdi ve sonrasında barış geldi. Bir çocuk ölürken sadece ölen çocuk değildir, bir Gaffar Okkan öldürülürken sadece ölen o değildir, tüm insanlıktır. Kardeşliği, barışı dostluğu en iyi biz biliriz. Diyarbakır’a giden Gaffar Okkan, oraya sevgiyi götürdü, barışı götürdü ve Diyarbakır halkı Gaffar Okkan’ının ismini yaşatıyor. Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye, Gaffar Okkan adı altında aslında barışa verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyorum “ Dedi. 


Gaffar’lar insanlığa imzasını atmış bir kahramanın ismini taşıyorlar

Panelde son olarak konuşma yapan, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Sevda Türküsev de “ Bizler burada Gaffar Okkan için buluştuk. Bir Gaffar gider yüzlercesi gelir. Bizi vatan için, millet için, Bayrak ve ezan için ölmek korkutmaz. Çünkü biz bunlar için öldüğümüz zaman şehit olacağımız inancıyla yaşıyoruz. Ali Gafafar’ın ismi sadece Gaffar değil, onlar tarihe adını yazdıran, insanlığa imzasını atmış bir kahramanın ismini taşıyorlar “ Dedi.


Panel sonunda panelistlere teşekkür belgesi verildi. Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Başakan İnci’ye hediye sunarken, Başkan İnci’de Hendek hatırası Bayraktepe tablosu hediye etti.




 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184