Pide Fiyatları Açıklandı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya'da 470 gram pidenin 4,5 TL’den satılacağını belirtti.

Pide Fiyatları Açıklandı


Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Fırınlar ve Ramazan pidesi için alınan önlemleri ve yapılacak fiyat artışını açıkladı.

İftara 2 saat kala pide veya ekmek üretimi gerçekleşmeyecek

Vatandaşlarımızın özellikle fırınlara gelerek kıymalı, etli, kuşbaşılı gibi özel pide siparişleri vermesi yasaklanmıştır, özel pide yapma siparişi gerçekleştirilmeyecek diyen Balcı, diğer bir konu ise iftara 2 saat kala fırınlarımızda üretim durmuş olacak. İftara 2 saat kala fırınlarımızda pide veya ekmek üretimi gerçekleşmeyecek fakat satışlar devam edecek. Bunun yanlış anlaşılmaması gerekir satışlarda bir sıkıntı yok. Satışlarımız devam edecek. Üretim 2 saat önce durmuş olacak. Bu da fırınların önündeki yoğunluğu engellemiş olacaktır. Hazır olan pide ve ekmekleri bir an önce vatandaşlarımız alıp evlerine götürmüş olacaktır. Buna rağmen de bir yoğunluk olursa sosyal mesafe kuralı uygulanacaktır. Bu konuda fırıncı esnafımız üzerine düşen görevi yapmaları gerekir diye konuştu.

Sakarya’da pide satış fiyatı 4,5 TL

Ramazan ayında üretilecek Ramazan pidesi Ankara İlinde 275 gramı 2, liradan, İzmir’de 300 gramı 3 lira, İstanbul’da 350 gramı 3 lira, 400 gramı 4 lira olacak. Bunların azami kilogramları 10 TL’ye geliyor. 10 liranın üzerinde değil. Bursa ilinde 200 gramı 2 lira, Kocaeli’de 370 gramı 3,5 lira, Samsun’da 470 gramı 4 lira, Sakarya İlinde 470 gramı 4 buçuk liradan satılacak.

Geçen yıla bakmış olduğumuzda geçen yıla göre yüzde 8-13 arasında bir fiyat artışı mevcut. Geçen yılla bu yıl arasındaki un, maya, susam fiyatlarını karşılaştırdığımızda bunu en alt seviyede tutmaya çalıştık. 1 ay üreteceğimiz bu ramazan pidesinde alım gücünü de göz önünde tutarak bu fiyatlar belirlenmiştir. Ramazan ayındaki bu süreci halkımızla birlikte en iyi şekilde geçirmemizi temenni ediyor ve Bakanlığımızın yapmış olduğu genelgeye bütün Vatandaşlarımızın uyacağını umuyorum şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek üretiminde problem olmayacağının altını çizdi.


Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184