Provokasyon Yapıyorlar

Hendek'teki cinayetin "Irkçı tartışma" sebebiyle işlendiği iddiaları Kadir Sakçı'nın Ailesi tarafından reddedilirken, HDP Milletvekilleri olayları çarpıtıp provokasyona çanak tuttu.

Provokasyon Yapıyorlar


Hendek'te bir hafta önce Babanın ölümü, Oğlunun da yaralandığı olay bazı çevreler tarafından sosyal medya üzerinden yanlış lanse edildi.

Cinayetle ilgili "Kürt olduğu için öldürüldü" şeklindeki provokatif paylaşımları ölen Kadir Sakçı'nın ailesi reddetti, HDP Milletvekilleri ise olayın yaşandığı Hendek İlçesine gelerek provakosyonları sürdürdü.

Vekillerin algı çalışmasını ise Partiye bir internet sitesi servis ederek yürütülen kampanyaya destek verdi.

Alınan bilgilere göre 1 hafta önce yaşanan olayda H.U. yolun ortasında tartıştığı Kadir Sakçı (43) ve Oğlu Burhan Sakçı (16)'ya silahlı saldırı gerçekleştirmiş, olayda Baba yaşamını yitirirken Oğlu ise yaralanmıştı.


Cinayetin üzerinden 1 hafta geçmesinin ardından olay, sosyal medyada "provokasyon" malzemesi olarak kullanıldı. "Baba-oğulu Kürt olduğu için vurdu" iddiaları, tüm sosyal medya mecralarında ve bazı internet sitelerinde yer alınca konu "Irkçı tartışma" başlıklarıyla gündeme getirildi.


Bunun üzerine açıklama yapan Sakarya Valiliği tarafından iddiaların asılsız olduğu ifade edilerek; "Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini Kamuoyuna saygıyla duyururuz" şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Reklam yapıyorlar, öyle bir şey yok

Yapılan açıklamaın ardından Anadolu Ajansı'na roportaj veren cinayet kurbanının Ağabeyi Fahrettin Sakçı, olayda böyle bir tartışmanın olmadığını savunarak, kimse şöyledir böyledir diye klip yapmasın, öyle bir şey yok. Burada 30-40 senedir Türk-Kürt davası yaşamadık. Dışarıda millet reklam yapıyor. Rica ediyorum böyle bir şeyi kimse yapmasın ifadelerini kullandı.


Yayın kuruluşları olayı çarpıttı

Bu açıklama sonrasında HDP milletvekilleri ve bazı yayın kuruluşları, yürütülen algı operasyonlarını sonaldırmak yerine daha çok körükledi.

Bu yayın kuruluşları, Anadolu Ajansı'na konuşan ağabey Fahrettin Sakçı'nın ağzından açıklama yayınlayarak olayı çarpıttı. Bu yayın organı haberinde ağabeyin, Valiliğin açıklamasını red ederek olayın "ırkçılık" meselesi yüzünden meydana geldiğini söylediğini iddia etti.

HDP'li Vekillerden manidar açıklama

Bu gelişmelerin üzerine Sakarya'ya gelerek aileyi ziyaret eden HDP Milletvekilleri Mensur Işık ve Züleyha Gülüm, yaptıkları görüşme sonrası "manidar" açıklamalarda bulundu.


Vekiller Valilik olayı çarpıtıyor olay açık, net ortada. Baba ve oğul ile sanık arasında Kürtlük meselesinden tartışma çıkmış. Sanık Suriyeli misiniz diye sormuş ölen kişi 'Kürdüm' diyor. Bunu söylediği için kardeşimiz katledilmiştir" şeklinde bir açıklama yaparak yapılan yapılan provokasyona çanak tuttu.


Katil zanlısının Ailesi; Kabul etmiyoruz

Son açıklamayı ise katil zanlısı H.U.'nun Ailesi yaptı. Olayın "Kürtlük" meselesi yüzünden yaşanmadığını ve iki tarafın birbirlerini tanımadığını ifade eden aile yayınladığı açıklamada, olayların Kürt-Türk benzeri gibi ayrıştırma ve ırkçılık ile bağdaştırılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Olay günü yaşanan ve bundan ötürü derin üzüntü içerisinde olduğumuz münakaşada karşı taraf ile kesinlikle bir tanışıklığımız, husumetimiz bulunmamaktadır. Alkolün verdiği etki ile yaşanan olayda tamamen kaza ile her şey gelişmiştir. Bunu çok derin üzüntü içerisinde belirtmekteyiz ifadelerini kullandı.


Kaynak: Medyabar


Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184