Püsküllü Basın ile Buluştu

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Hendekli Gazeteciler ile bir araya geldi.

Püsküllü Basın ile Buluştu


Bayraktepe sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Hasan Altuntaş, Koordinatör Mahmut Nedim Alkan,  Fen İşleri Müdürü Kamil Menteş, Basın mensupları Ahmet Köse, Ahmet Çileci, Gürkan Özer, Hasan Öztürk, Kadir Kazın, Mehmet Kavis, Orhan Topçu, Serhat Koç ve Serkan Köse katıldı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendekli Gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında güncel konular, yapılan ve yapılmakta olan projeler ile ilgili bilgiler vererek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

24 Haziran Seçimleriyle ilgili değerlendirme

Güzel bir seçim oldu. En azından hiçbir olayın olmaması, huzurlu bir şekilde geçmesi bizi sevindirdi. Tabi bunda en büyük etken siyasi parti başkanlarının ve Milletvekili adaylarının katkısıdır çünkü sahada hiçbir sıkıntı olmayınca sandığa da yansımış oldu bu olay. Biz kendilerine teşekkür ettik. Şuan da Ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Güzel bir başkanlık sistemi oldu Türkiye artık yeni bir sisteme geçiyor.

İmar Barışı İle İlgili değerlendirme

Ak Parti ilk defa seçimlerden önce bu kadar büyük vaatlerde bulundu. Ama Belediyemizi en fazla ilgilendiren İmar Barışıydı, yani biz Belediye olarak o kadar sevinmesek dahi tabi vatandaş kanadında memnuniyet ile karşılandı, çünkü onlar için büyük fırsat. Ama biz aynı şeyi söyleyemiyoruz, iki cepheden bakıldığında bir taraf için çok memnun verici ama bizim taraf için çok ta dört dörtlük bir yasa veya kanun diyemeyiz, çünkü kendimizle çelişiriz.

Bizler bunduğumuz şehirlerin ilçelerin ne kadar muntazam ne kadar güzel yani imara kesinlikle uyularak güzel yaşanılabilir bir ilçe olmasına çalışıyoruz.  Bu ödül gibi bir şey oldu ama nihayetinde meclisin almış olduğu bir karar. Bizim alınan kararın üzerine herhangi bir şey söyleme lüksümüz yok. Bizler yine aynı şevk ve gayretle İlçemizin güzel planlanıp gelişmesi için İmar Müdürlüğü olarak tüm çabayı göstereceğiz çalışmalara devam edeceğiz.

Asfalt çalışmalarıyla ilgili değerlendirme

Gelen misafirlerden “Hendek yaşanılacak bir yer” cümlesini duyuyoruz. Biz üç yıldan beri mahalle aralarındaki asfaltlara baktık. Bu yıl Hendek merkez ve çevresiyle alakalı çalışmalar yapılacak. Asfalt yapmadığımız on iki mahalle var.

Mahallelerde dokuyu çok ta bozmak istemiyoruz

Vatandaşta bize yeni şeylerde pek müsaade etmiyor. Biz çokta dokuyu bozmak istemiyoruz. Yol genişletilecek ama sonuçta oradan geçecek araç sayısı belli yaşayan hane sayısı belli. Asfalt yapılacak yerlere asfalt girilemeyecek yerlere kilitli parke taşları çalışmaları devam ediyor. Biz her türlü desteği veriyoruz. Belediyede havuzun oradan Emniyete kadar bir proje yapıyoruz, oranın zemininde oynamalar oldu parkın zeminine uygun daha modern bir çalışma yapılacak üniversite caddesinde aynı şekilde görülecek önümüzdeki günlerde başlatacağız.

Hendek’e Spor Alt Yapısı

Güreşçilerimiz Dünya Şampiyonasında altın madalya alarak geldiler. Burada Hendek Belediyesinin de katkısı var. Burada en büyük katkı Başkanımızın güreş camiasına girmesi güreşi daha fazla sevmesi Güreş İhtisas Kulübünün yapılması alt yapısı bu. Hedefimiz yükseklerde değil sadece yetiştirip sporcu kazandırmak. Karatede de aynı şekilde, amaç reklam yapmak değil önünü tamamen açıp Türkiye kamuoyunda kendisini spor camiasına bırakmaktır. Şuan Hendek Sporda 300 sporcumuz var Hendek Belediyesi girmeseydi şuanda o 300 sporcumuzun nerede olduğu belli değildi.

E5 ile ilgili

E5 ile alakalı olarak, yol ile alakalı yan yol çalışmaları başladı geçen yıl konuşmuştuk. Yan yol bakımları yaptırılacak. Yollar biraz daha genişletilecek, trafiği rahatlatacağız. Biz vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz yan yol ile ilgili çalışma yapılacak E5 ile ilgili Hendekte farklı çalışmalarda var.

Aday Adayıyım

Bizim niyetimiz aday adayı olmak. Biz aday adayı oluruz, partimiz ona göre değerlendirir. Aday adayı olacak arkadaşlarımız da var. Bu beni memnun ediyor. Bunun saygı çerçevesinde olması lazım ve bağlı olduğumuz partiye de zarar vermememiz gerekiyor. Saygı çerçevesi içerisinde aday adaylarımızla birlikte güzel bir süreç olur diye düşünüyorum.

Sanayi talepleri

İlçemize bir çok sanayi kuruluşu tarafından talepler geliyor fakat Bacalı sanayi istemiyoruz, bu konuda hemfikiriz çünkü ciddi anlamda çevreye zarar verir. Biz şimdi depolama ya da bacasız olan sanayiye teşvik ediyoruz. Bununla alakalı açılmak istenen fabrikalar oldu fakat onaylanmayarak geri çevrildi. Boyayla alakalı arıtılma sorunu nedeniyle bu konuda hassaslar bu yüzden istenmiyor. Hendek şuanda ikinci bir bacalı sanayiyi kaldıramaz.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184