ROMAN ÇOCUKLARINA DANSLA EL HİJYENİ EĞİTİMİ

Hendek Turanlar Mahallesindeki Roman çocuklarıyla Dünya Roman Günü dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık personeli tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.

ROMAN ÇOCUKLARINA DANSLA EL HİJYENİ EĞİTİMİ


Mahalle sakinlerinin ve çocuklarının büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Uz.Hemşire Deniz De Asis, Ebru Gürlü ve Hendek İlçe Sağlık Personeli katılım sağladı.

Bu eğitim projesi ile ilgili bilgi veren Deniz De Asis "Çok anlamlı bir iletişim yolu ile onların ruhuna en dokunan yöntemi seçtik "diyerek "Gelişmiş bir toplumun farklı yaşam biçimlerine ve kültürlere yaklaşım şekli çok önemlidir.

Bazen iletişimde sözlü anlatımla başaramayacağımız olumlu iletişimi müzikle başarabiliriz.

Romanların tarihini incelediğimizde Hindistandan Anadoluya ve Avrupanın içlerine yayılan göçebe bir kültür olarak yaşadıklarını ve dünyanın her yerinde dans ettiklerini gözlemleriz. Romanlar yaşamları boyunca ilk çocukluklarından itibaren dansla ve müzikle iç içe olmuş bir toplumdur.

 Doğaçlama gelişen bir sokak sanatıdır dans ,onlar için ateşin ritmidir. Romanlar için dans öfkenin ve kızgınlığın unutulduğu barışın sağlandığı tek iletişim aracıdır.Bizler dünyada ilk kez Roman müziğinde el hijyeni eğitimi uygulamasını gerçekleştirdik.Çocuklara kendi ezgilerinde uluslararası el yıkama kurallarına uygun el hijyeni uygulamasını dansla ve oyunla gösterdik. 

Yaptığımız çalışmamıza çocukların ilgisinin olmasınından memnuniyet duyduk ve uygulamamızdan keyif aldık. Yaşantımızdaki sıradan alışkanlıklarımızı aslında bir refleks olarak geliştiriyoruz ve bizler Roman çocuklarına bu alışkanlığı kendi kültürleriyle sunmak istedik." diyerek amaçlarının çocukları mutlu edecek etkinliklerle sağlık eğitimi sunmak olduğunu ifade etti.

"Sağlık hizmetlerinde amaç öncelikle sağlığın korunması ve geliştirilmesidir.Toplumumuzda hijyen uygulamalarının yaygınlaşmasını önemlidir.Birey ve toplumun sağlığının korunması açısından en basit,ucuz ve toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir en etkili yöntem el yıkamadır."



Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184