Sağlık İçin Yürüyüş

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonu ile sağlıklı yaşam alışkanlıklarında yürüyüşün önemine vurgu yapmak üzere Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlendi.

Sağlık İçin Yürüyüş


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün Sağlık için "Kalbinizi Sevin, Yürüyüşe geçin" sloganı ile düzenlediği yürüyüşe Kaymakam Orhan Burhan, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Başhekim Sedat Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Vatandaşlar katıldı.
Kalbini sev yürüyüşe geç

İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Yürüyüş programına katılım sağlayan gençlere özellikle beslenme, spor ve sağlık ilişkisi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, fazla kilo ve obezite, tütün kullanımı ya da diyabet gibi risk faktörlerinin tetiklediği kalp hastalığı ve inmenin önlenebilir hastalıklardır. Kalp Damar Hastalıkları nedeniyle her yıl dünya genelinde 17 milyon kişinin üzerinde çıkan ölümle gerçekleşmektedir. Bu sayının 2030 yılında 23 milyon olması beklenmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak, düzenli egzersiz yaparak ve tütün kullanmayarak bu hastalıklardan büyük ölçüde korunulabilir.


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184