Sakarya Fuarı 61 bin ziyaretçi ağırladı

Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 4 günde 61 bin ziyaretçi ağırladı. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı "Fuarımızı başarıyla tamamladık ve gelecek yılın hazırlıklarına şimdiden başladık" dedi.

 Sakarya Fuarı 61 bin ziyaretçi ağırladı


GL Platform Fuar tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde Hendek Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Sakarya 1.Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük ilgi gördü. 160 firmanın ürünlerini sergilediği fuar dört günde 61 bin ziyaretçi ağırladı. Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Koç, Teke, Kuzu ve Buzağı Güzellik yarışmaları ile bölgenin potansiyeli de gözler önüne serildi.


Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, fuarın ilk kez düzenlenmesine karşın Sakarya'nın tarım ve hayvancılıkta geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşıdığını belirterek “İlk olması nedeniyle fuar sürecinde zorlandığımız anlar oldu. Ancak güçbirliği yapan Sakarya tüm zorlukları teker teker aştı ve başarılı bir fuar gerçekleştirdik. Bölgenin turizm, ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün yanında tarım ve hayvancılığı ile de ön plana çıkması için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Gelecek yıl fuar hazırlıklarına şimdiden başladık. Şu anda tek eksiğimiz teşekküllü bir fuar alanı. Bunun için de çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.

HER YIL DÜZENLENECEK

Fuarın hem katılımcı firmalar hem de üreticiler açısından verimli geçtiğini söyleyen GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise "Bu fuardan önce Sakarya, Türkiye’de tarımla uğraşıp da fuarı olmayan tek bölgeydi. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Hendek Belediyesi, Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile bu konuda tüm özverili çalışmayı sergilen Sakarya Ziraat Odaları müthiş bir işbirliği yaptı. Dört gün boyunca ziyaretçilerimizi ağırladık. Burada gördük ki Sakaryalı üretici, tarım teknolojilerini yakından takip ediyor. Üreticiler ve onların taleplerini dinleyen firmaların talepleri, Sakarya'nın isteği doğrultusunda bu fuarı her yıl düzenleme kararı aldık. 2019 yılı için mevcut firmaların tümü şimdiden yerlerini ayırttı. Sakarya en iyisi hak ediyor ve biz onlara en iyi fuarı sunana kadar durmayacağız" diye konuştu.
--

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184