Sakçı Cinayetine Müebbet

Hendek’te bir kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin davada yargılanan sanığa müebbet ve 16 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sakçı Cinayetine Müebbet


16 Aralık 2018’de Hendek Beştepeler Caddesi üzerinde meydana gelen 1 kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin davada cinayet zanlısı H.U. müebbet ve 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan sanık R.E.'ye ise 5 ay hapis cezası verildi.

Kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs etme ve Kanun'a muhalefet

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık H.U. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanık R.E. yer almazken, belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık H.U.’nun maktul Kadir Sakçı’ya yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet, Oğlu B.S.’ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, tutuksuz sanık R.E.'nin ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Çocuklarından ağır ceza isteği

Maktul Sakçı’nın olayda yaralanan Oğlu mağdur B.S. sanık yüzünden Babasını kaybettiğini, kendisinin de ağır yaralandığını belirterek, "Umuyorum ki en ağır şekilde cezasını vereceksiniz" diyerek görüşünü belirtirken, maktul Sakçı’nın diğer Oğlu M.S. ise Babasını kaybettiğini, kardeşinin de yaralandığını ifade ederek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Öldürmek istemedim

Söz verilen cinayet zanlısı sanık H.U. önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Bir anlık olan bir şeydi. Korkutma amaçlı ateş ettim. Öldürmek yönelik ateş etmedim. Adalet istiyorum. Karşı tarafla düşmanlığım yoktur" diye açıklamalarda bulunurken son sözü sorulan cinayet zanlısı sanık H.U. önceki söylemlerini tekrar ettiğini söyledi.

Müebbet ve 16 yıl 6 ay ceza

Kararını açıklayan Mahkeme heyeti, sanık H.U.’nun maktul Kadri Sakçı’ya yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet, Oğlu B.S.’ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 15 yıl hapis ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve bin 200 lira adli para cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına hükmederken, tutuksuz yargılanan sanık R.E.'ye ise "suçluyu kayırma" suçundan 5 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu

Hendek Yenimahalle Beştepeler Caddesinde 16 Aralık 2018'de H.U. ile Kadir Sakçı ve Oğlu B.S. arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine H.U. Baba ve Oğluna tabancayla ateş ederek yaralamış, Kadir Sakçı kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olay sonrasında Ailesini de yanına alarak kaçan H.U. Bursa’nın Nilüfer İlçesinde yakalanmış ve Eşi, Kızı, 2 Oğlu ve kaçmasına yardım ettiği öğrenilen arkadaşı ile birlikte Mahkemeye çıkartılmış, Eşi, Kızı ve Oğlu Savcılıkça serbest bırakılırken, zanlı H.U. tutuklanmış, diğer Oğlu ve arkadaşı adli kontrol şartıyla salınmıştı.


Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2019, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184