Sake Afet Konusunda Bilinçlendirdi

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE) Afet Farkındalığı konusunda Eğitim Semineri gerçekleştirdi.

Sake Afet Konusunda Bilinçlendirdi


Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE) “Arama Kurtarma Gönüllüsü ol, Bir Canı Da Sen Kurtar” projesi kapsamında 'Afet Bilinçlendirme ve Sivil Savunmanın Önemi konularında seminer programı gerçekleştirdi.
Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen programa Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Afad Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, Saadet Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Yasir Yüksek, Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın ve Yönetimi, Saadet Partisi Hendek İlçe Seçim Karargâh Başkanı Ferhan Ağra ve Yönetimi, Öğretmenler, Öğrenciler, Vatandaşlar ve Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği Yönetimi ve Gönüllüleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Sakarya Arama Kurtarma Ekibi’nin tanıtımı sonrası afetlerde yaptığı çalışmalar ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi gösterimi ve Afad Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın Afet Bilinçlendirme ve Sivil Savunmanın önemi konusunda eğitim sunumu ile devam etti.
Seminer programında katılımcılara Afad’ın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının afetlerde önemi ve rolleri, geçmişte yaşadığımız 1999 Marmara depremi, Afetler öncesi, sırası, sonrası neler yapabileceğimiz ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, afetler sonrası ilk 72 saat, İlimizde ve Ülkemizde meydana gelen afet türleri, afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği, yangınlara ilk müdahale teknikleri bilgileri aktarılırken, Afad İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, SAKE Ekibinin Afet ve Acil durumlarda AFAD Ekiplerinin yanında gösterdikleri başarılardan dolayı teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Eğitim ve Seminer sonunda Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve tarafından Afad Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Tuner Asfalt Firması Yetkilileri ve Ali Akkoyun’a Sakarya Arama Kurtarma Ekibinde verdikleri destek ve katkılarından dolayı plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184