Şantaj mı, Gözdağı mı?

Hendek Belediyesine ve Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na çıkar amaçlı bir kesimin medya yoluyla algı operasyonu yürüttüğü, yapılan haberlerle gözdağı verilmek istendiği iddia ediliyor.

Şantaj mı, Gözdağı mı?


Yıllardır Hendek Belediyesine iş yapan bazı çevrelerin eskisi gibi Hendek Belediyesinden iş alamamaları nedeniyle Hendek Belediyesi ve Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu hakkında medya yoluyla başlatılan karalama kampanyası farklı bir boyuta taşındı.

Algı operasyonu ile gözdağı iddia

İddialara göre, Hendek Belediyesine önceki yıllarda milyonlarca liralık iş yapan bazı firmaların, yeni yönetimin birçok firma ile çalışmaya başlaması üzerine harekete geçerek medya aracılığıyla Babaoğlu’nun attığı her adımı olumsuz olarak lanse ederek algı operasyonlarına başladığı, bu yöntemle gözdağı verilmek istendiği iddia ediliyor.

İddialar bununla sınırlı kalmazken, Babaoğlu’nun MHP’ye dönüşünün ardından durumdan rahatsız olan bazı gruplarında algı operasyonu planına dahil olduğu konuşuluyor.

Dava hazırlığı

İş yapan firmaların gelir kaybı yaşaması sonrasında gözdağı vererek, örtülü şantaj yoluna başvurduğu ifade edilirken, yaşanan gelişmeler sonrasında Hendek Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde “çıkar amacı taşıyan kişilerin örtülü şantajlarına ve fitneye prim verilmeyeceği” şeklinde açıklamalar yapılmış ve bu kişiler hakkında hukuki girişimlerde bulunulacağı belirtilmişti.

Babaoğlu’ndan rest

Yapılan algı operasyonlarının ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun, basın yoluyla baskı kurmaya çalışanlara rest çektiği iddia ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184