ŞAŞAN DOĞRUYU SÖYLERMİŞ

Laf ebeliği yapıyorsam yazdıklarımdan sonra halk karar versin. Hodri meydan!

ŞAŞAN DOĞRUYU SÖYLERMİŞ


Birincisi kardeş bize göre canın yarısına denir. Sizinle kardeş olduğumuzu sanmıyorum. He Müslüman Müslümanın Din kardeşidir baş üstüne ama Müslümandan Müslümana değişir.

Sonrasında, servis edilen haber kişi veya kurumdan e-mail yolu ile gelmesi gerekir demişsin ki resimlere iyi bakmamışsın sanırım, o haberler o kurumun mail adresinden geldiği görünüyor. O resimlerde bulunan gönderen kısmına iyi bakılmasını tavsiye ederim.

İkincisi, kamu kurumunun sitesine girip oradan (Ç) almak sureti ile yayınlıyorsunuz demişsin aynı resimde haber ile birlikte resimlerin olduğunu da görürsünüz iyice bir bakın.

Sonrasında beni haklı çıkarıyor, Bizim Sakarya gazetesini örnek gösteriyorsunuz ki o zaman o gazete ve diğer gönderilen gazete ve internet siteleri de size göre o haberi kurumun sitesinden (Ç) alıyor. Aynı mail diğerlerine de gittiğine göre servis değil çalıntı haber kullanıyorlar. Ve herhangi bir gazetede isim yazıp yazmaması beni ilgilendiren taraf değil ki hiçbir zaman benim ismim hiçbir gazetenin haberinin altında geçmez doğru ya da yalan haber de olsa.

Sonra gelelim gerçekleri ve doğruları söylediğiniz kısmına.

Demişsiniz ki, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra günümüze kadar olan zaman dilimi içerisinde  sizlere kamu kurumu tarafından yayınlanmak istemi ile haber servisi yapılmıyor. Bu kadar açık ve net.  Aksini ispat et elinizi öperim”.

Birincisi bunu siz nereden biliyorsunuz? Yoksa birileri ile ortak mı çalışıyorsunuz? Yoksa haber servis edilmemesini siz mi söylediniz? Nasıl bir iş birliğiniz var bunları da konuşalım. Kamu kurumu herkesin, neden herkese aynı mesafede yaklaşılmıyor. Kapalı kapılar arkasında neler oluyor bunları da konuşalım. Madem her konuda bilgilisiniz bizleri de aydınlatın hem biz hem halkımız bilgilensin. Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü…

O sizin çok iyi bildiğiniz laf ebeliği ile olacak işler değil bunlar. Savunduğunuz şeyin yeri gelince altında kalmayın. Kaldı ki ben dükkân kiramı, cep telefonu faturamı, vergimi kendi helal param ile ödüyorum. Kimseye gebe değilim, bilmem anlatabildim mi?

Birilerinin isteğini yapmadığımız için bize haber servisi o tarihten itibaren yapılmıyor evet. Kaldı ki haber servisi yapan kurum yeri geldiği zaman biz herkesin kurumuyuz diyebiliyor.

Gelelim haber servisi yapılmamasının nedenine. Halkımız karar versin bakalım hangisi doğru.

Seçim zamanında ilçemizde bulunan bir siyasi parti tarafından servis edilen bir mektup dolayısı ile bizlere kurum tarafından yapılan haber servisi durduruldu. Fakat o tarihlerde konunun kaynağı ve muhatabı bile belli iken zan altında bırakılarak, uyarılarak haber servisi kesildi. Haberler yayınlanırken, istekler yapılırken çok iyiydik ne oldu?

Buradan halkımıza sesleniyor ve soruyorum. Gazetecinin tarafsız olması gerekmiyor mu? Yoksa taraflı davranarak mı haber yapması gerekir?

Bir haber servis edilerek tarafımıza gönderiliyor ise küfür ve hakaret içermedikçe yayınlarız yayınlamaya da devam edeceğiz. Kaldı ki o tarihlerde başka bir siyasi parti daha mektup yayınlamıştı o neden sorun olmadı? İstenmeyen mektupta ne yazıyordu da istenmedi?

Haber servis ediliyor ya da edilmiyor hiç sorun değil. Doğrularımızı savunmaya devam edeceğiz. Yanlış bir kelimemiz ya da davranışımız var ise de özür dilemesini biliriz.

Benim size cevabım budur. Bundan sonra da sizinle laf ebeliği yapmayacağım. Nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın. Sizi artık muhatap almıyorum…

Cevap vermesi gereken Kurum ya da kişilerin gereken cevabı vereceğini umuyor, takdiri halkımıza bırakıyorum.

Biz Hendek Gündem olarak herkese eşit mesafede duruyor ve durmaya devam edeceğiz…


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 17:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan candan
hakan candan - 10 yıl Önce

herkese eşit durmaya devam ettiğiniz için tebrik ediyorum. açıldığınızdan beri duruşunuzu bozmadınız, kimin ne olduğunu herkes biliyor bence atışmaya gerek yok birileri konuşur işler yürür.

caner kurt
caner kurt - 10 yıl Önce

bence belediyenin bu kişi yada kişilerle ne bağlantısı olduğunu açıklaması yada paylaşması lazım bizimde öğrenmemiz için

A.CAN YİĞİTOĞLU
A.CAN YİĞİTOĞLU - 10 yıl Önce

biz kumaşi biliyoruz

MURAT GENÇ
MURAT GENÇ - 10 yıl Önce

adamda teknoloji sıkıntısı var sanırım, adam mail gönderip almasını bilmiyor gazetecilik yapıyor ne garip yaa. bir sıkıntısı var sanırım ama bunu böyle yapan belediye oldu.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184