Selman Dede’de Büyük Coşku

Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şöleni büyük bir coşku içinde yapıldı.

Selman Dede’de Büyük Coşku


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin onur konuğu BBP Lideri Mustafa Destici olurken, etkinliğe 15 bine yakın Vatandaş katıldı.
Muammer Sencer Caddesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan ve Selman Dede Mesire alanında devam eden 19. Selman Dede'yi anma Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şölenine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, MKYK Üyesi Bülent İspir, Disiplin Kurulu Üyesi Alparslan Güngör Üsküp, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Arif Yazıcı, Alperen Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Alpay Yavuz, BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, BBP Hendek İlçe Başkanı Engin Yapıcı, Hendek İlçe Müftüsü Mürteza Gür, Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Hendek İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Ak Parti Sakarya eski Milletvekili Ali İnci, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, çevre İllerden çok sayıda Belediye Başkanı ve konuk, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve 15 bine yakın Vatandaş katıldı.
Sünnet şöleni

Güreş Ağasının Sarılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Sarı’nın olduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğle Namazı öncesinde Hendek Müftülüğünde görev yapan değerli hocalar tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından etkinliğe katılan Vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu.
Belediye otobüslerle İlçenin değişik Mahallelerinden Vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire alanına taşırken etkinlikte Hendek Belediyesi tarafından kurulan şişme oyun gruplarında, çocuklar ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.

Düzenlenen çocuk etkinliklerinde çocuklar, yumurta yarışı, halat çekme, mas güreşi, denge yarışı ve çuval yarışı yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara madalyalar verildi.
Etkinlikte, BBP lideri Mustafa Destici, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Güreş Ağası Barış Sarı birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulunurken Başkan Babaoğlu, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi.
Acil şifalar ve başarılar

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Selman Dede Anma, Sünnet ve Geleneksel Yağlı Güreş programına çevre İl ve İlçelerden binlerce Vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Babaoğlu, bu güzel günde, bu güzel doğa harikasının içinde sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Sünnet olan yavrularımıza Allah acil şifalar versin. Güreşçilerimize de başarılar diliyorum. Geleneklerine sahip çıkan bir Hendek var. Bu etkinlikler daha güzel olacak ve artarak devam edecek diye konuştu. Babaoğlu'nun konuşmasının ardından BBP Lideri Mustafa Destici selamla konuşması yaptı.
Bizim Turgut

Hendek'te olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan BBP lideri Mustafa Destici, Sakaryalılara selam göndererek Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizerek Rabbim Müslüman Türk Milletini ve tüm mazlumları korusun diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güreşlerle devam eden etkinliklerde Selman Dede tam bir şölen yerine döndü.
Şölenden satır başları

- Etkinlikte çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.
- Etkinlikte vatandaşlara belediye tarafından etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.
- Sünnet olacak çocuklar Muammer Sencer Caddesi’nde davul zurna eşliğinde yürüdüler.
- Etkinlikte 350 personel görev yaptı.
- Etkinliğe gelen vatandaşlar piknik yapma imkânı da buldular.
- Hendek Belediyesi vatandaşları Salman Dede Mesire Alanına gün boyunca ücretsiz taşıdı.
- Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı´nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler.
- Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi.
- Protokol etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.
- Düzenlenen çocuk etkinliklerinde çocuklar yapılan yarışmalara katılarak, dereceye giren çocuklara madalya verildi.


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2019, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184