ŞEŞEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Hendek Kadın Kolları Başkanı NevinKuru Şeşen, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 82.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEŞEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI


Cumhuriyetimizin yükselişi Kadın ve Erkeğin eşit koşullarda toplumsal hayata katılmasıyla aydınlanacaktır.

Ülkemizde birçok gelişmiş Ülkeden önce Kadınına seçme ve seçilme hakkı kazandırılmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu karara imza atan TBMM üyelerini rahmet ve minnetle anıyoruz.

5 Aralık 1934 tarihinde TBMM’de yapılan yasa değişikliği ile Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınırken, Fransa’ da 1944, İtalya’ da 1948 ve İsviçre’ de 1972’de Kadınlara seçme ve seçilme hakları tanınmıştır.

Kadın, toplumun yaşamını şekillendiren en önemli yapı taşıdır.Kadınlarımız geçmiş yüzyıllardan günümüze kadar üzerine düşen bütün görevleri üstün başarıyla yerine getirmiştir.

Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlar maalesef toplumsal yaşamda yeterince temsil edilemiyorlar. 1935 yılında TBMM’de kadın Milletvekili oranımız %5 iken, bugün ancak %14’ler seviyesindedir. Yalnız bu oran bile ülkemizde sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi kapıların, kadınlara yeteri kadar açılmadığını gösteriyor.

Kadınlarımızın hak ettikleri değerlere ulaşabilmesi dileklerimle, Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82.yılını kutluyorum.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184