SOFU'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

SOFU'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI


Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır.

2005 yılında hükümetimiz tarafından ilk defa çıkarılan engelliler kanunu ile toplum, devlet ve hükümet yetkilileri olarak zihinlerdeki engelleri kaldırmış ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en önemli görevimiz olduğu ortaya konulmuştur. Eğitim hizmetlerinden-evde bakım hizmetlerine, istihdamdan-çevre iyileştirmelerine kadar gerçekleştirilen uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize hakları teslim edilmiştir.

Engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve onların her türlü sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz. Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, 'Engelsiz bir Türkiye' hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.


Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184