Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Hendek Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel seçim öncesi son Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Hendek Belediyesi Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti.

Her Makam gelip geçici

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bizler ve Meclis üyesi arkadaşlarımız için son meclis toplantısı. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Hayat devam ediyor. Biz Hendeği terk etmiyoruz, sizlerde terk etmiyorsunuz, burada yaşamaya devam edeceğiz. İyi günlerimizde, kötü günlerimizde, cenazelerimizde, düğünlerimizde hep beraber olacağız. Allah birlik ve beraberlikten ayırmasın. Nihayetinde Siyaset bir platform. Birileri çıkacak koşturacak Belediye Başkanı seçilecek, Meclis üyesi seçilecek ama insanlığımızı, adamlığımızı hiçbir zaman geri planda bırakmamamız lazım. Nihayetinde her makam gelip geçici, baki alan öbür dünya. En son musalla taşında iyi bir insan, iyi bir hanımefendi dedirtebilmek.

Açık, şeffaf ve güvenilir Meclis

Çalışmalarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum diyen  Püsküllü, uyum içerisindeydik, arada bir iki şey olacak tabii ki çünkü insanların kendi Ailesinde evlatlarıyla da hanımıyla da aralarında sürtüşmeler olabiliyor. Bence bunlar o Aileyi birleştiren kenetlendiren davranışlardır. Çünkü çok sessizlik iyi değil, çok seslilik iyidir, çok sesli olmak lazım. Bu yönden Meclis üyelerimizin bu konuda gerekli katkıyı sağladığına inanıyorum. Elimizden geldiği kadarıyla sizlerle birlikte İlçemize güzel hizmetler vermeye çalıştık. Eksiğimiz var mı illaki var. Hatta eksiklerimiz yaptıklarımızdan daha fazla olabilir ama şuna inanıyoruz ki bu Meclis mümkün olduğu kadar şeffaf, açık, hesap verilebilir bir Meclisti. Gelen Vatandaşları dinleyen, sorunları çözmek için uğraşan, elinden gelenin kesinlikle esirgemeyen bir Belediye Meclisiydi. A Partisi B Partisi gözetmeksizin hizmet yaptı, ayrımcılık kesinlikle olmadı. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımız da inşallah İlçemize güzel hizmetler kazandırırlar. Biz kendilerine iyi olan her türlü konuda destek vereceğiz. Nihayetinde biz Hendek'te yaşamaya devam edeceğiz. Burada ben bir de teşekkürü âcizane elemanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu hizmetlerin yapılmasındaki en büyük katkıyı onlar sarf ettiler, bizler nihayetinde emir verdik ve kararlar aldık bunu uygulayanlar onlar. Tabii ki her yöneticinin kendine göre bir yönetim sistemi var, gelecek olan arkadaşımızın da bu arkadaşlarımızla güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Hendeğin her tarafını bilen, bilgili, hazır bir kadromuz ve makine parkımız var. Bir tek Başkan ve Meclis üyesi arkadaşlarımız değişiyor.

Bayan Adaylarımıza şans verilmemesi üzücü

Benim üzüldüğüm bir şey de var. Siyasi Partilerimizdeki büyüklerimiz veya Aday olan arkadaşlarımız keşke listelerinde seçilebilir yerlerde Bayan arkadaşlarımıza yer verselerdi. Çünkü her başarılı erkeğin, arkasında muhakkak iyi bir hanımefendi vardır. Bu anlamda elleri öpülesi Analarımız, Bacılarımız ve kardeşlerimizin Dünya Kadınlar gününü ve ayrıca Regaip Kandili geliyor, Üç aylar başlıyor. Üç ayların öncelikle İlçemize, İlimize, Ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlı olmasını, bereket getirmesini, huzur getirmesini diliyorum. Çünkü İslam coğrafyası şu anda kan gölü, başka bir yerde kan gölü yok. Ve inşallah Üç aylar Müslümanların uyanışı olur diyor Regaip Kandilimizi ve Üç ayların hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Bayan Meclis üyelerinin Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Daha sonra Meclis Üyeleri, Sevda Salihoğlu, Şenay Sakal, Hüdaverdi Bahadır, Cengiz Şişman ve Ahmet Ay gündem dışı söz alarak yaptıkları teşekkür konuşmalarında duygusal anlar yaşandı.

Herşeyi Hendek Halkı için yaptık

Meclis üyesi Ahmet Ay, bu Mecliste insanlar bize oy vererek kendilerini temsil noktasında buraya gönderdiler. Burada görüşlerimiz doğrultusunda bir mücadele verdik ve bu mücadelede bugün son günümüz. Bu anlamda ben değerli Başkanımız İrfan Püsküllü’ye ve ondan önceki başkanımız Ali İnci Bey'e teşekkür ediyor ve buradaki tüm Meclis üyesi arkadaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Çok güzel bir Meclis geçirdik, her şeyi Hendek halkı için yaptık. Bunun için kırdıysak da, üzdüysek de bunu Hendek Halkı için yaptık diye konuştu.

Hendek için çalıştık

Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır, burada bu İlçe için çalıştık. Bu anlamda burada da uyumlu çalışmamıza vesile olan İrfan Püsküllü Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her şey düzgün mü oldu, olmadı ama iyi yapmaya çalıştık. Burada hizmet etme noktasında eleştirdiğimiz yerlerde oldu, takdir ettiğimiz yerlerde oldu. Bu anlamda İrfan Başkanımızın şahsına yaptığı işlerden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye Başkan yardımcılığı görevi yapan Ahmet kardeşim ve Sinan Başkana teşekkür ediyorum. Büyükşehirde bizleri temsil noktasında büyükşehir Başkan Vekili olarak çalışan ve hem de İlçemizin birtakım ihtiyaçlarını karşılayan Şenay Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Mecliste Bayanların olmasından yanayım

Mecliste Bayanlarımızın olmasından yana olan bir kardeşiniz, bir abinizim. Üzgünüm, istediğimiz kadar olmadı ama yine de seçilecek yerden bir iki tane kardeşimizi listemize ekleme şansımız oldu. İnanıyorum ki bayan kardeşlerimiz yetişmiş eğitimli ve donanımlılar. Onlara da sıra ve yer vermemiz lazım.

Hasan Altuntaş’ın olmaması eksikliktir

Buradan bir de serzenişte bulunmak istiyorum diyen Bahadır, nacizane görüşüm Hasan Altuntaş burada Meclis üyesi bir arkadaşımız. Ama eksik, ama fazla. Bana göre ona yapılan büyük eksikliktir. Hasan Altuntaş’ın bu Mecliste olması lazımdı. Bu Belediye’de, Sakarya'da olması lazımdı. Orada Grup Başkanlığını Hasan Altuntaş yaptı. Yani yetişmiş bir eleman, Hendek'te bize çok lazım olan bir eleman. Büyükşehir'e gidecek pozisyonda olması lazımdı ama yok. Diğer arkadaşımız Âdem’in olması isabet oldu. Doğruya doğru, eğriye eğri diyebilmemiz lazım ama Hendeği temsil noktasında mimarlarımız, mühendislerimizin buralarda olması lazım.

Sizlerin temsilcisi olacağız

Bundan sonraki süreçte herhalde biz buraya tekrar geleceğiz gibi geliyor diyen Bahadır, burada sizlerin de temsilcisi olacağız. Sizlerle uyum içinde çalıştık, hiçbir konumuz geri gelmedi. Burada Hendek için çalıştık, Hendek için tekrar çalışacağız. Haklarınızı helal etmenizi istiyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum diye konuştu.

Bayan Meclis Üyelerinin olmaması büyük kayıp

Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu, daha önce de görüşlerim basına yansımıştı. Belediye Meclisimizde Şenay Başkanımız öncülüğünde, Ali Başkanımızın zamanında 2-3 olarak başlayan Bayan Meclis Üyesi sayımızın 0’a inmesi, hem de için büyüyen bir İlçe için büyük bir kayıp diye konuştu.

İrfan Başkanla çalışmaktan Şeref duyuyorum

Bu dönemde İrfan Püsküllü ile çalışmaktan, onun gibi dürüst, komisyonlara ölçülü yaklaşan ve bize komisyonda verdiğimiz kararlarda müdahale etmeyen bir Başkanla görev yapmaktan Şeref duyduğumu söylemek istiyorum. Yeni gelecek Meclis üyesi arkadaşlarıma ve kim Belediye Başkanı olarak seçilirse de aynı şeyi örnek almalarını diliyorum. Komisyonlardan çıkan kararlarda bize verdiği dürüstlük sözünü tuttuğu için de ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle dürüst bir insanla çalışmak, 4 yıl 5 yıl görev yapmak benim için bir şereftir diye konuştu.

Emaneti iyi taşıdığımızı düşünüyorum

Benim Siyasette son dönemim ve bu dönemimi sizin gibi arkadaşlarla şereflendirdiğim için teşekkür ederim. Çok güzel bir Meclis oldu. Yeni gelenlere de uyum içerisinde Hendek için güzel bir çalışma dönemi diliyorum. Bulunduğum komisyonlar gereği köy arazilerinin satışları ile ilgili bütün komisyon Meclis üyesi arkadaşlara dikkatli olmayı, helale, harama, hakka dikkat eder hareketlerde bulunmalarını emanet ediyorum. Bizim bu emaneti İyi taşıdığımızı düşünüyorum ve bu emaneti yeni seçilecek Meclise teslim ediyorum. İnşallah onlar da bizim gibi gayet dikkatli ve bizden çok çok daha fazla az yanlışlı bir dönem geçirirler. Hepiniz hakkınızı helal edin. Biraz dilim sivri, ileri-geri konuşuyorum, kalbinizi kırmış olabilirim. Bu anlamda benden yana hakkımı helal ediyorum diye konuştu.

Her zaman Belediyemize destek oluruz

Meclis Üyesi Cengiz Şişman, hepimizin iyi niyetle mücadele ettiğine inanıyorum. Başta İrfan Başkanımız olmak üzere iyi şeyler yapmaya çalıştık. Yanlışlarımız olmuştur, hatalarımız oluştur. Ben hepinizden kendi adıma helallik istiyorum çünkü bazen kalbinizi kırmış olabilirim, agrasif davranmış olabilirim o yüzden helal etmenizi istiyorum hakkınızı. Hepinize teşekkür ediyorum. Başkanım size de teşekkür ederim bizlere burada her zaman söz hakkı verdiniz, sıkıntılarımızı fikirlerimizi dile getirmemizi sağladınız. Bizden sonra görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Biz bu Mecliste olmayacağız ama Hendek'te yaşayacağız. Belediyenin ihtiyacı olduğu her dönemde elimizi taşın altına koymak için her zaman hazırız. Mesleki olarak her türlü konuda Belediyeye destek oluruz, bu konuda herkesin gönlü rahat olsun diye konuştu.

Teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum

Meclis Üyesi Şenay Sakal, ben Hendek’te doğdum Hendek'te yaşadım. Su anda 53 yaşındayım. Hendek'ten bir yere ayrılmış insan değilim. İnsanların huzuruna çıktığımız zaman olumlu olumsuz birçok şey söylenecektir, söylenmelidir. Çünkü Siyaset devamlı eleştiriye açık, eksiklerin söylendiğinde alıp kabul eden ve kendinizi düzeltmenize vesile olan bir anlayıştır. Bu anlamda hem Hendek halkına hem Rabbime şükürler olsun ki iyi ki Siyasete girmişiz. Bizleri Siyasi yaşama çeken Rahmetli Erbakan hocama, kendisiyle Belediye Başkanlığı döneminde çalıştığım ve İlçe Başkanlığı döneminde çalıştığımız Ali ince Bey'e, Hendek'te kurucu İlçe Başkanı olarak beni atayan Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a ve Hendek Belediyesi'nde bu dönem birlikte çalıştığımız İrfan Bey'e, Sakarya'da bana onur veren, kendi ismini taşıtan Zeki Toçoğlu Başkanıma hem teşekkürlerimi hem şükranlarımı sunuyorum.

Ailelerimiz de bizlere haklarını helal etsinler

Ailemizden ve Ailemize ayıracağımız işlerden de çalarak vaktimizi verdiysek, zamanımızı verdiysek ne olursa olsun bizden yana hakkımız helal olduğunu söylüyorum fakat bu konuda Ailelerimiz ve çoluk çocuğumuz da haklarını bizlere helal etsinler.

Başarılar diliyorum

Hendek halkına sunulan Adaylar ile ilgili hepsine başarılar diliyorum. Takdir Hendek halkınındır, Hendek halkının vereceği oylardır. Bizim Mecliste olup olmamamız, bizim Belediye Başkanı olup olmamamız hiç önemli değil. Aday adaylığı ne kadar haksa, aday adaylarının içerisinden seçilen isim de o kadar haktır. 31 Mart akşamına kadar Meclis üyesi olarak Hendek halkına, Hendek Belediye Başkanlığına yapacağı çalışmalarda emrindeyiz.

Gündem maddeleri

Konuşmaların ardından gündemde bulunan,  TEİAŞ tarafından yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Osmanca-Adapazarı enerji iletim hattı güzergâh değişikliklerinin işlenmesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu, Uludere yan yoldaki imar yolu için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı ile ilgili komisyon raporu ve İlçemiz Büyükdere Mahallesi 1396 ve 1397 adalar arasında kalan yol için 1/ 1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği (Mahkeme Kararı uygulanmak üzere) ile ilgili komisyon raporu maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündemin ilave maddesi olan İlçemiz Çakallık Mahallesi sınırları içinde bulunan Mezarlık Sokak isminin, Selim Çim Sokağı, Muhtar Sokağı isminin de Çiçek Sokak olarak değiştirilmesi ile ilgili madde de görüşülerek kabul edildi.

Meclis toplantısı sonunda, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, hizmetleri anısına Belediye Meclis üyelerine çeşitli hediyeler takdim ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etmesinin ardından Belediye girişinde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Meclis toplantısı sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184