Su Hattına Tel Örgülü Koruma

SASKİ, Hendek'te şebeke suyuna yabancı madde karışmasının ardından önlemlerini arttırmaya başladı.

Su Hattına Tel Örgülü Koruma


Hendek'te bir süre önce şebeke suyuna yabancı madde karıştığının tespit edilmesinin ardından SASKİ önlemlerini arttırmaya başladı.

Hendek'te bir süre önce içme sularında meydana gelen ağır koku şikayetleri sonrasında içme suyu hatları kesilmiş, gerekli temizlik çalışmalarının ardından İlçeye tekrar su verilmişti.

Sabotaj iddiaları

Konuyla ilgili olarak Hendekli Vatandaşlar tarafından uzun süre kokunun nedeni merak edilmiş, içme suyu hatlarına sabotaj iddiaları gündeme gelmiş ve konuyla ilgili olarak adli süreç başlatılmıştı.
Maslaklara tel örgü

Adli soruşturma başlatılan olay sonrasında SASKİ’nin bölgedeki önlemleri arttırmak adına Dikmen'den Hendek’e gelen su güzergahı üzerinde bulunan maslaklarda yaşanabilecek sabotajların önüne geçmek amacıyla maslakların çevresine dikenli tel örgü çekilerek önlemlerin arttırıldığı gözlemlendi.

Net bir açıklama yapılmadı

Hendek’te içme sularında yaşanan olay sonrasında bölge halkının sağlığı ile oynayanlar hakkında araştırma ve soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, içme sularında meydana gelen kötü kokuya neyin sebep olduğu konusunda halen net bir açıklama yapılmadı.


Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184