SURİYE’YE 231. TIR HENDEK’TEN

Hendek Belediyesi ve İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen Suriye’ye yardım tırı yola çıktı.

SURİYE’YE 231. TIR HENDEK’TEN


Hendek Belediyesi ve İHH Derneği tarafından Hendek’te organize edilen, Suriye yardım kampanyasında 25 ton un Cuma Namazı çıkışında düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi

Rasimpaşa Camii önünde düzenlenen törene, Kaymakam Orhan Burhan,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Bayraktepe Gençlik Derneği Genel Koordinatör Osman Aydın, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Allah razı olsun

İHH Sakarya İl Temsilcisi Sabahattin Aydın, konuşmasında “ Kadın, yaşlı ve çocukların öldüğüne şahit olduk. Her yıl yeni bir bölgeyi konuşuyoruz. Geçen yıl Halep’i konuşuyorduk.  Yedi yıl boyunca mazlum halkın yanında olduk ve bugün de yine yardım tırı gönderiyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Hendek hep veren el konumunda

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de “ Hayırlı bir işi yine hayırlı bir günde yapmak için toplandık. Sadece Suriye’deki mazlum kardeşlerimize değil Dünya’daki tüm mazlumların yanındayız. Cumhurbaşkanımızın sayesinde Suriye değil Avrupa’nın çeşitli yerlerinde, nerde bir mağduriyet varsa bizler ordayız. Buda halkımız vermiş olduğu destekle olacaktır. Bizler de belediye olarak Hendek halkımız ile birlikte yardımlarımızı sürdüreceğiz. Hendek halkı hiçbir zaman alan el konumunda olmadı hep veren el konumunda oldu. Halkımıza Allah hep veren el olmayı nasip etsin. 1934 Yılında uçak ile başlayan yardım kampanyası bugün yine çeşitli yardımlarla devam ediyor. “dedi.

Türk halkı mazlumun yanında

Kaymakam Orhan Burhan Dünya’nın neresinde ihtiyaç sahibi varsa Türk halkının orada olmaya devam edeceğini söyleyerek, “Göndereceğimiz yardım tırı da o yardımseverliğimizin bir örneğidir. İnşallah gönderilen yardım tırları ile bir nebze de olsa yardımımız olur. Bundan sonrada inşallah Hendek halkı ile birlikte yardımlarımız devam edecek. Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması, savaş ortamından kurtulması için mücadele eden Türk askerlerimize Allah kuvvet versin. Yaralı gazilerimize Allahtan şifa şehit olanlara da rahmet diliyoruz.”diye konuştu.

 

Hendek’ten Suriye’ye çıkacak olan 25 ton un dolu yardım tırı, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından okunan duanın ardından yola çıktı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184