Süt Üreticileri İçin Teknik Gezi

Hendek İlçe Tarım Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi tarafından Hendekli süt üreticileri için teknik gezi düzenlendi.

Süt Üreticileri İçin Teknik Gezi


Hendek İlçe Tarım Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi tarafından Buzağı Bakım ve Besleme ile Süt Sağım Hijyeni konulu eğitim kapsamında Hendekli süt üreticileri ile birlikte Bursa Karacabey Sütaş Eğitim çiftliğine teknik gezi düzenlendi.

Hendekli yetiştiricilere bilinçli ve verimli üretim yapmaları adına Sütaş Karacabey Eğitim Çiftliğinde 18 Ekim Perşembe günü 20 çiftçimizle birlikte teknik gezi düzenlendi. Teknik geziye İlçe Tarım Müdürlüğünden Veteriner Hekim Ersin Meydan ve Veteriner Hekim G. Olgu San eşlik etmiştir.
Günü birlik yapılan gezide çiftlikte uygulamalı olarak Süt Sağım Hijyeni, alınan sütün nasıl daha iyi muhafaza edilebileceği ve sağım esnasında dikkat edilmesi gereken unsurlar, sütün izlenilebilirliği ve hayvanın verim sürekliliği için gereken testler anlatıldı.

Ülkemizdeki hayvancılık sorunları arasında yer alan buzağı ölümleri ile ilgili olarak üreticilere buzağıların doğumdan sütten kesilmesine kadar bakım ve besleme adına yapılan yanlışlar ve nasıl daha az buzağı kaybıyla yetiştiricilik yapılır sorusu uygulamalı olarak anlatıldı.
Daha sonra Eğitim sınıfına alınan yetiştiricilere grafiksel olarak yapılan iş ve işlemler anlatılarak, doğru hayvan besleme ile süt veriminin nasıl arttırılacağı hakkında bilgiler verildi. Talep olması halinde teknik gezilere devam edileceği bildirildi.


Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184