Tarihi Bina Dökülüyor

Hendek İlçesi Sarıdede Mahallesi’nde ki tarihi binanın içler acısı hali tepki topluyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü binayı “Diyanet İşlerine tahsis ettik” derken Müftülük ise “biz kiracıyız” dedi

Tarihi Bina Dökülüyor


Müftü; Vakıfların sorumluluğunda

Vakıflar; Diyanete tahsis ettik

Ortada mı kaldı?

Hendek Sarıdede Mahallesindeki tarihi binanın içler acısı hali tepki topluyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü binayı “Diyanet İşlerine tahsis ettik” derken Müftülük ise “biz kiracıyız” dedi.

Hendek'te bulunan tarihi Büyük Camiinin restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıyor ancak caminin yanı başındaki tarihi bina ilgisizlikten dökülüyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 'Binayı Diyanet İşlerine tahsis ettik' diyerek sorumlunun Diyanet olduğunu ifade ederken İlçe Müftüsü ise lojman için kira ödediklerini dolayısıyla mülk sahibinin Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Kurumlar arasındaki mülkiyet bilmecesi çözülene kadar tarihi bina ayakta kalabilecek mi merak ediliyor.

Sarıdede Camii yanındaki iki katlı binanın bir kısmı Bayan Kuran Kursu bir kısmı da lojman olarak kullanılıyor. İlçe halkı tarihi binanın içler acısı haline tepki göstererek yetkililerin restorasyon yapmasını istediler. Vakıf malı demek sahipsizlik anlamına gelmiyor. Binanın her yeri dökülüyor. Binadaki atık su boruları dışarıda. Sular dışarıya akıyor. Bu kepazelik Türbe ile Kuran-ı Kerim öğretilen caminin hemen yanı başında. Yetkililerin mülkiyet sorununu çözüp ilçeye yakışır hale getirmesini bekliyoruz dediler.

Hendek İlçesine gelerek Büyük Camii'de yapılan çalışmaları inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Sorumlusu Mustafa Emek'e Sarıdede Mahallesindeki mülkiyeti vakfa ait binanın durumu hakkında sorulan soruya "Vakıfa ait binanın 49 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edildi” cevabını verdi.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin ise binanın Vakıflar Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda olduğunu söyleyerek “Biz Lojman ve diğer kısım için kira veriyoruz” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar genel Müdürlüğü yetkililerinin mülkiyet konusunda ki açıklamalarına bakılırsa tarihi binanın onarımı uzunca bir süre daha yapılamayacak görünüyor.



Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184