Tarım Fuarına Yoğun İlgi

Hendek’te düzenlenen Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarına yoğun ilgi.

Tarım Fuarına Yoğun İlgi



Hendek Ticaret Merkezinde özel olarak hazırlanan Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı ilk gününde yoğun ilgi gördü.

Ticaret Merkezi pazaryeri alanında düzenlenen Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarına Vali Ahmet Hamdi Nayır, Hendek Kaymakam Vekili Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Bedrullah Erçin, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sakarya Ziraat Odaları Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya Esnaf Odası Başkanı Hasan Alişan, STK Temsilcileri, Siyasi Parti ilçe başkanları ve temsilcileri, Ziraat Odası Başkanları, İlçe tarım müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri bir birinden güzel eserler canlandırarak fuara renk kattılar.



Kadın Çiftçi Bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim eden Vali Nayır ayrıca fuarda emeği geçenlere hediye takdiminde bulunmasının ardından beraberindekiler Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarına 200’e yakın firma katılırken 27 Ekim akşamına kadar ziyaret edilebilecek.


İlimizin marka değeri Tarım ve Hayvancılık

Açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, tarım ve hayvancılığın ülkenin geleceğini etkileyen önemli konular olduğunu dile getirerek, söz konusu gelişmelerin ve yeniliklere ilişkin üretici ve firma buluşmasını sağlayacak en önemli ortamların da fuarlar olduğuna değinen Vali Nayir, ülkelerin ve hükümetlerin programında mutlaka tarım ve hayvancılık var. Dışarıya olan bağımlılığını azaltmak, üretimi daha da etkili hale getirmek, kırsalda nüfusu tutabilmek için gelişmelere katkı vermek, destek vermek mutlaka her ülkenin, her hükumetin programında var ve olmalı. Her ülke tarımını destekleyici teşvik tedbirleri ile mutlaka programlar uyguluyor.

Fuarlarımız da buna imkan sağlayacak, gelişmeyi daha iyi hale getirecek yerler olarak bizler için de önemli. İlimizin marka değerlerinden bir tanesi tarım, hayvancılık, gelişmeye de muhtaç daha güzelini yapmak için merkezi yönetim, üniversiteler, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları işbirliğinde daha güzelini de yapacak imkanlarımız da olduğuna biz kanaat getiriyoruz diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu fuarda katılımcılarla bir araya gelerek, Hendek standında projeler ve çalışmaları anlattı.



Hendek tanıtımı

154 firma/kurum ve kuruluşun yer aldığı fuarda Hendek Belediyesi de stant kurarken, ziyaretçilere Hendek’i temsil eden hediyeler verilip, proje ve çalışmaların tanıtımı yapıldı.Başkan Turgut Babaoğlu, fuar açılışının ardından stantta misafirlerini ağırlarken ilk gün binlerce kişi fuara akın etti.

Fuarın resmi açılış töreni ise yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, il, ilçe protokolü, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, ziraat odaları, meslek odaları ve yoğun katılımla düzenlenen törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarına ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. 



Verimli tarım arazileri


Babaoğlu, geçen yıl 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan Sakarya Tarım Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarında, sergilenen yüzlerce yeni ürün ve ekipman; şüphesiz çiftçimizin ufkunun genişlemesine katkı sunmaktadır. Sakarya verimli tarım arazilerimizi bin bir zahmetle koruyan çiftçilerimiz sayesinde ülkemizin en verimli tarım şehirleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda çiftçimize verilen destek ve toprağa verilen önemin yanı sıra bizlerde halkımızı teknolojik yeniliklerle buluşturmaya, dünya ile entegre olan bir sistemin kapılarını aralamaya gayret gösteriyoruz dedi.

Tarımsal ve Kırsal kalkınma önemli

Tarım sektöründe verimliliği artırmanın, teknik gelişmeleri uygulamaya koymanın, çiftçilerin gelirlerini yükseltmenin, tarımsal piyasalarda istikrarı sağlamanın, tarımsal ürün arzını güvence altına almanın ve tüketicilerin sağlıklı ve uygun fiyatlarla tarımsal ürünlere ulaşımını sağlamanın tarımsal eğitimden geçtiğini söyleyen Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Türkiye'de şehirleşme oranının yüzde 75'lere yükseldiğini, tarımın ve kırsal kalkınmanın öneminin her geçen gün arttığını dile getirdi.

İlköğretim çağındaki çocukların bilimle buluşturulması gerektiğini belirten Sarı, bilimin üretim, güç ve saygınlık olduğunu dile getiren Sarı, 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarının bölgeye, sektörlere ve iş dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu.



Üreticiye sahip çıkmalıyız

Sakarya Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ise Türkiye'nin üretmek zorunda olduğuna dikkat çekti. Bayraktar, kimin dost, kimin düşman olduğunun belli olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Bilin ki şimdi silah vermeyen, ileride gıda da vermeyecek. Bu yüzden ülke olarak, devlet olarak gerekli desteklerle üreticiye sahip çıkmalıyız. Üretici kazanırsa, Türkiye kazanır. Bunun için de çiftçilerimize destek çıkmak zorundayız dedi. TOBB Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erhan Fidan da fuarın tarım ve hayvancılık sektörünün tüm aktörlerine "bolluk" getirmesini diledi. Fuarın açılışının ardından heyet, standları ziyaret etti.



Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184