TARIM İLACI KULLANAN ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Hendek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarım ilacı kullanacak vatandaşların ruhsatlı ilaç satan bayilerin dışından almamaları gerektiğini vurgulayarak konu ile ilgili açıklama yaptı.

TARIM İLACI KULLANAN ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE


Hendek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada üreticilerimizin Bitki Koruma Ürünleri (Zirai Mücadele ilaçları)  satan ruhsatlı bayilerin dışında esnaf, pazarcı vb. kişilerden tarım ilacı almamaları gerekmektedir. Üreticilerimizin ürünlerine zarar gelmemesi ve kullandıkları ilaçlardan bekledikleri faydayı görmeleri açısından tarım İlacı alırken bu hususa dikkat etmeleri ve İlçe Müdürlüğümüzden bilgi almaları menfaatlerinedir.

Ayrıca ruhsatsız yerlerde satışı yapılan ilaçların kaçak olabileceği, istenilen faydayı sağlamayacağı hatta topraklarımızı kirlettiği ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Yapılacak kontrollerde ruhsatsız tarım ilacı satan esnaf, pazarcı vb. tespiti halinde 5996 Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun 39/f maddesine göre 10.000TL cezai işlem yapılacağı ve satış yaptığı ürünlere el konulacağı hususuna önemle dikkat edilmesi gerekmektedir denildi.

İlçemizde Ruhsatlı Bayiler

Ziraat Odası Başkanlığı-Hendek

Tarım Kredi Kooperatifi-Hendek

Burla Organik Bayisi-Hendek

Ar- As Ziraat-Hendek

Ersin Taşkıran-Hendek

İçözler Tarım-Çamlıca Mah/Hendek


Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 13:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih NURGÜN
Fatih NURGÜN - 8 yıl Önce

Parlak tarım ürünleri ve İNŞ mlz. Zirai ilaç satma belgesi var. Çamlıca Mh.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184