TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

Trafik Haftası nedeniyle Hendek Yeniyüzyıl İlkokulu’nda program düzenlendi program sonunda, okul bahçesinde yapılan trafik parkın açılışı yapıldı.

TRAFİK HAFTASI KUTLANDI


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, Kaymakam İdris Akbıyık, Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, öğrenci ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yeniyüzyıl İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kılıç yaptı.

BİRÇOK KAZA SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLANIYOR

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, bir konuşma yaparak “ Trafik, karayolunda İnsan, hayvan ve araçların düzenli hareketleridir. Trafik kurallarında düzen olmak zorundadır. Birçok kaza sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Bu konuda eğitim şarttır. Küçük yaşta trafik konusunda eğitimin şart olduğunu düşünüyorum.  Okulumuzun bahçesinde, trafik kültürünün yerleşmesi açısından yapılan trafik parkın örnek olmasını temenni ediyor, yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ Dedi.

KÜÇÜK YAŞTA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLMELİ

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Okulumuza böyle anlamlı bir parkın yapılmasında destek veren hayırseverlerimizi kutluyorum. Çocuklarımızı eğitirken, trafik eğitimini de vermemiz gerekiyor. Onlar geleceğin yetişkinleri olacaktır. Öğrendikleri ile hafızalarında kalanla hareket edecekler. Onun için küçük yaşta eğitim diyor, kazasız belasız günler diliyorum “ Dedi.



KURALLARA UYALIM

Kaymakam İdris Akbıyık Kırmızı ışıkta geçerek, hız yaparak kazalara sebebiyet veriyoruz. Ülkemizde Kurtuluş Savaşına denk trafik kazasında can ve mal kayıplarımız var. İşin en önemli tarafı eğitimden geçiyor. Dedi. Programda çocuklar şiirler okuyarak, trafik ile ilgili mesajlar verdiler. Trafik Haftası ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program sonunda 1972 yılından beri hiç kural ihlali ve trafik kazası yapmadığı için yılın şoförü seçilen Ferhat Eygi’ye Plaket verildi. Daha sonra Yeniyüzyıl İlköğretim Okulu bahçesine yapılan Trafik Parka katkıları olan kurum ve firmalara teşekkür plaketi verildi.







Program sonrası okulun bahçesinde temsili trafik kazası kurtarma tatbikatı yapıldı. Ardından Trafik Park’ın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Kaymakam İdris Akbıyık,  Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesti. Protokol hep birlikte trafik parkı gezdi. 





Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184