TÜGVA Hendek “Mavi Kırmızı“ Kitabının Yazarı ile Tahlili Yapıldı

TÜGVA Hendek Kadın ve Aile Koordinatörlüğünün her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği kitap tahlili programı Hendek Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşti. Programın bu ay tahlil edilen kitabı Ramazan Kayan Hoca'nın Mavi Kırmızı kitabıydı.

TÜGVA Hendek “Mavi Kırmızı“ Kitabının Yazarı ile Tahlili Yapıldı


Hendek Müftülüğünde düzenlenen tahlil programına kitabın yazarı Ramazan Kayan, TÜGVA Hendek yönetim kurulu üyeleri, TÜGVA Hendek Kadın ve Aile Koordinatörü Öznur Tutucu, TÜGVA Sakarya Kadın ve Aile Koordinatör Yardımcısı Sümeyra Dizer ve koordinatörlük programlarına devam eden hanımlar katıldı.

Ramazan Kayan kimdir, 1956 yılında Malatya’da doğdu. Malatya İmam Hatip Lisesi ve İnönü Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1983 yılına kadar sürdürdüğü imam-hatiplik görevinin ardından irşad faaliyetleri çerçevesinde yurt içi ve yurt dışında pek çok konferans verdi, programa katıldı. Namaz Gönüllüleri Platformu’nda aktif sorumluluk aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde makale yazdı. Radyo ve TV programları yaptı. İslam dünyasının kanayan coğrafyalarına yardım ve destek faaliyetlerinde bulundu. İslami İlimler üzerine çalışmalarını devam ettirmekte olup düzenli olarak tefsir dersleri vermektedir. Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve AKDAV (Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı) Yüksek İstişare Kurulu başkanı olan Kayan, halen Milat gazetesinde köşe yazarlığı ve Özgün İrade dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini sürdürmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.

 TÜGVA Hendek Kadın ve Aile Koordinatörü Öznur Tutucu selamlama konuşması yaptıktan sonra sözü yazara bıraktılar.

 Kayan: Mavi Marmara’nın Gazze’ye doğru hareket etmesini anlatarak konuşmalarına başladı. 30 Mayıs gecesi saat 22.00'de gemiler uluslararası sularda 73 mil açıkta seyrederken İsrail donanmasına ait gemiler fark edildi.

Bu saatten itibaren yaşananlar, filonun amiral gemisi olan Mavi Marmara'dan canlı yayınlarla dünyaya duyuruldu. İsrail sabaha kadar gemilerin etrafında seyretmekle birlikte filoya hiçbir uyarı yapmadı.

Gemideki Müslümanlar sabaha karşı saat 05.30 civarında sabah namazına durunca İsrail donanmasına ait Zodyaklar ateş ederek geminin etrafını sardı. Aynı zamanda geminin üzerine doğru bir askeri helikopter alçaldı. Helikopterden sarkıtılan iple İsrail askerleri ateş ederek gemiye indi.

10 ölü, onlarca yaralı. . . .

Silah sesleri sabaha kadar kesilmedi, insani yardım gemisinde dokuz kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yazar Bir Şehide Şahitliğim başlığı altında Şehit Furkan Doğan'ı anlattı. Furkan'ın şehit oluş hikâyesine şahit olan yazarın aktarımları karsında salondakiler gözyaşlarına hâkim olamadı

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184