ÜÇ KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ

Hendek Çamlıca mahallesinde 3 kişi sobadan sızan gaz sonucu zehirlendi.

ÜÇ KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ


Lodos sonrası Çamlıca mahallesinde önceki gün H.D, M.D ve K.D sobadan sızan gaz sonucu zehirlendiler. Sobadan sızan gaz sonucu zehirlenen ve hayati tehlikesi olmayan üç kişi tedavi edildi.

Jandarma tarafından olay ile ilgili soruşturmaya başlanıldı.

Yetkililer Uyarıyor

Kış aylarının gelmesiyle soba zehirlenmelerine dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunan yetkililer vatandaşların dikkatli olması gerektiğini dile getirdiler.

Güneybatıdan esen bir rüzgar olan "lodos" nedeniyle her yıl onlarca kişinin özellikle sobadan sızan karbonmonoksit gazı ile zehirlendiğine dikkat çekildi.

Vatandaşları soba zehirlenmesi ile ilgili uyarılarda bulunan Hendek İtfaiye Amiri Yakup Borozancı “ kış aylarında, özellikle alçak basınçlı havalarda bilgisizlik, tedbirsizlik ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmesi vakaları ile sıklıkla karşılaşıldığını ve onlarca insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Zehirlenmeye sebep olan karbonmonoksitin renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gaz olduğunu dile getiren Borozancı, gazın vücuda solunum yolu ile girdiğini ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engellemek suretiyle zehirlenme ve ölüme neden olduğunu söyledi. Borozancı, karbonmonoksit gazının ısıtma ve ısınma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluştuğunu belirtti.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin sıklıkla; kapalı ve iyi havalandırılmayan ortamlarda, açık Ocaklar, bacası iyi çekmeyen soba, şofben ve bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana geldiğini anlatan Borozancı  "Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184