ÜLKÜCÜLER TÜRKMENLER İÇİN YÜRÜDÜ

Sakarya’da Ülkücüler Irak Suriye hattında yer alan Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan katliamı protesto ettiler.

ÜLKÜCÜLER TÜRKMENLER İÇİN YÜRÜDÜ


Sakarya Ülkü Ocakları Türkmen dağındaki katliamı kınamak amacıyla Sakarya Çark Caddesinde yürüyüş düzenledi.

Daha önceden planlanmayan ve 45 dakika içinde toplanan binlerce ülkücü Çark Caddesi'ni sloganlarla inletti. Yürüyüşe Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, MHP Sakarya il Başkanı Levent Bülbül, MHP Hendek ilçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Adapazarı İlçe Başkanı İsmail Küçük, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, MHP Milletvekili Adayı Metin Güneş ve çok sayıda milliyetçi ülkücü camia mensubu katıldı.
Çark Caddesinde gece 22.30 toplanan ülkücüler 'Bozkurtlar Eğilmez, Türkmen Dağı Geçilmez, Kanımız aksa da zafer İslam’ın, Kerkük Türk’tür Türk kalacak, %50 uyuma kardeşlerine sahip çık' şeklinde slogan ve tekbirler eşliğinde caddenin bir ucundan diğer ucuna yürüdüler.

Yürüyüş sonunda kısa bir açıklama yapan Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, çok kısa bir sürede yarım saat 45 dakika içinde buradaki programa katılan herkese teşekkür ederim. Şuan Türkmen Dağı'nda katliamın devam etmektedir. Bizler şuan en azında onlar için dua etmeliyiz dedi.
Gerekirse bölgeye seve seve gitmeye hazır olduklarını ifade eden Serdar Gül, Ülkücü Türk Gençliği Olarak Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan soykırıma karşı devletin bütün yetkili organlarını sorumluluklarının gereğini yapmalarına davet ediyoruz. Soydaşlarımız Sahipsiz değildir diye belirtti.

Fatiha, İstiklal Marşı ve ülkücü yemininden sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.


Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184