ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI

Engelliler Haftası dolayısıyla 10 Mayıs Salı günü, Sakarya üniversitesi Eğitim Fakültesine toplamda 10 sandalye, tekerlekli sandalye görünümü verilerek fakülte bahçesinde etkinliğe hazırlandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI


Sakarya Üniversitesi okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Nazifenur Katırcı, Kumru Öztürk, Göknur Boynukalın, Sibel Fidancı ve Kübra Ayvaz, Engelliler Haftası kapsamında duyarlı bir iş birliğine imza attı. Düzenlenen etkinlikte, tekerlekli sandalye görünümü verilen sandalyelere fakülte öğrencileri de duyarlılık göstererek çaylarını sandalyelerde içerek, sanatlarını sergilediler ve fotoğraflar çekildiler.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında etkinliğe gönül veren Okul Öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri, Türkiye’de engellilerin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, toplumda, herkesle eşit haklara sahip olabilmeleri için el ele verdiklerini açıkladı.
Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Nilgün Sazak’ta sağduyulu projeye gönül veren öğrencilere teşekkür ederek etkinliğe dâhil oldu ve şarkılarıyla renk kattı.

Duyarlılık projesini uygulayan öğrenciler şu açıklamalarda bulundu.Biz duyarlı insanlar olarak, kişilerin hayatını kolaylaştırmak için görev yapmaktayız. Engelli ya da engelsiz hiç kimsenin demokratik bir ülkede bir başkasının hayatını zorlaştırıcı şartlar oluşturması söz konusu olamaz.
Biz Topluma hizmet uygulamaları dersi Öğr. Gör. Suzan Cömert Özata hocamıza teşekkür eder ve bu ders kapsamında öğrencilere girişim ve işbirliğiyle engelli vatandaşlarımızın hayatına dokunan küçük bir katkıda bulunduk Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri büyük önem taşımaktadır şeklinde oldu. Ayrıca sandalye temininde yardımcı olan dekan yardımcımız Doç. Dr. Ali Haydar Hoca’ya göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184