ÜNİVERSİTEDEN ENGELLİ TOPLUM PROJESİNE TAM DESTEK

Hendek El Ele Engellilerle Yaşam Derneği ile Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü gönüllü öğrencileri ile birlikte başlattığı Engelsiz aile, Engelsiz ev, Engelsiz toplum, Engelsiz birey ve engelsiz yaşam projesi kapsamında Engelli ailelere ziyaretler sürüyor.

ÜNİVERSİTEDEN ENGELLİ TOPLUM PROJESİNE TAM DESTEK
Sakarya Hendek İlçesi El Ele Engellilerle Yaşam Derneği ve Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Engelli vatandaşlara ulaşmak amacı ile yapılan proje kapsamında, engelli vatandaşlar ziyaret edilerek proje hakkında bilgiler veriliyor.

Bedensel engelli Murat Sarıoğlu. Projeyi çok beğendim. Bilmediğimiz sosyal haklarımızı nelerden faydalanabileceğimizi neleri ne şekilde kullanabileceğimizi, en önemlisi de kendimizin nasıl ifade edeceğimizi ve toplumdaki yerimizin ne olduğunu öğrendik.

Proje çok amaçlı bir proje İnşallah engelli kardeşlerimize çok faydalı olacağını zannediyorum. Bu projeyi planlayan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimiz El Ele ya yaşam sevinci engellilerle gerçekten el ele olduklarını onlara yaşam sevinci kazandırdıklarını görebiliyorum.

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Öğrencisi Merve Yıldız, Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri ve Sakarya Hendek İlçesi El Ele Engellilerle Yaşam Derneği ile bir çalışmamız var. Proje kapsamında ailelerin kapılarını çalıyoruz.  Bu ailelerin nelere ihtiyaç duyduklarını özel gereksinme öğrencilerin nelere ihtiyaç duyduklarını tanıtım formunu doldurarak tespit ediyoruz. Devletten ve kamu kuruluşlarından ne gibi destek istediklerini tespit ediyoruz ve gereken çalışmaları yapıyoruz.

Hendek İlçesi El Ele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Esin Ayger, Hendek İlçesi El Ele Engellilerle Yaşam Derneği ile Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri birlikte başlatılmış olan engelsiz toplum projemiz var. Bu projemizi gerçekleştirmek için, köy köy, mahalle mahalle gezip projemizi gerçekleştiriyoruz. Engelli ailelerimize destek olmak amacıyla, toplumumuzda bir ihtiyaç haline gelen farkındalığı, amacımız yaymaktır. Fikir alışverişi yaparak bir ihtiyaç haline gelmiş olan ihtiyaçları amacımız sonuca kavuşturmak.

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Emrah Bilgiç, Projenin çıkış noktası bizim özel gereksinimle olan bireyler ve ailelerinin farkındalıklarını artırılması, adına onlara sahip oldukları yasal haklarının bildirilmesi, eğitim olanaklarının anlatılması bu süreçte kendilerinin en iyi, en rahat ve en verimli süreç yaşamalarını sağlamak adına bire bir ailelerle görüşme. Ve onları bu konuda bilgilendirme esasına dayanan bir çalışma bu süreçte Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığımız Özel Eğitim Başkanlığımız ve arkadaşlarımız, öğrencilerimiz gönüllü olarak bize destek verdiler. Ve engellilerle el ele derneğinin bu konuda ki girişimini bu şekilde destekledik. Çalışmanın başarılı olmasını umuyoruz. Ve başarılı olması sonucunda burada ki ailelerin farkındalıklarının arttırılması ve bu sürecinde diğer ailelere örnek teşkil etmesini de bekliyoruz. 29 öğrenci ile şuanda çalışıyoruz. Ve bu öğrencilere ek olarak bazen sayımız artabiliyor. Yeri geliyor 35 buluyor. Yeri geliyor 38 oluyor. Tam bir net rakamımız olmamakla birlikte minimum 29 öğrencimiz var. Ailelerinin sayısını buradaki yerel yönetimlerden aldığımız kadar 800 civarında olduğunu tahmin edebiliyoruz. Ve bu aileler kendilerinin henüz yardım almadığı çocukların tanınmadığı ve bu süreçte herhangi bir destek almadığı ailelerinin olmasına dikkat ediyoruz ki daha yararlı olsun çalışma diye. Yaygınlaştırılması tabi ki şuanda hendek merkezli sonra Adapazarı sonra diğer illere de yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. Ve sonuçta da daha önce söylediğim gibi bu süreçte farkındalığın arttırılması özel gereksin imli olan bireyler ve ailelerin farkındalığın arttırılmasını amaçlıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184