ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER YAŞLILAR İLE ÇOCUKLARI BULUŞTURDU

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileriyle, Melek Nişancı Huzurevi’nde kalan yaşlıları bir araya getirdi.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER YAŞLILAR İLE ÇOCUKLARI BULUŞTURDU


Sakarya Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Selen Çilmen, Ramazan Erden, Tuğba Şentürk, Kübra Yay, Arzu Pektaş Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Doç. Dr. Sevgi COŞKUN KESKİN rehberliğinde gerçekleştirdiği ‘’Çocukluktan Yaşlılığa Yürümek” adlı projeyi başarıyla tamamladılar.

Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri ve Melek Nişancı Huzurevi’nde kalan yaşlıları kapsayan projede huzurevi ziyareti öncesinde çocuklara yaşlılar için mektuplar yazdırıldı. Sonra çocuklar yaşlılarla buluşturuldu. Çocuk ve yaşlılar birlikte yaklaşık bir saat zaman geçirdiler. Çocuklar, yaşlıların tecrübelerini ilgiyle dinlediler. Yaşlılar da çocukluk yıllarını hevesle anlattılar.  

Projede üniversite öğrencileri, çocuklara yaşlılık bilincini kazandırmak, yaşlıların ise çocukluklarını tekrar yaşamalarını sağlamayı amaçladılar. Üniversiteli öğrenciler ziyaretle ilgili düşüncelerini; “Yaşlıların geldiğimizi gördüklerindeki sevinci bizim için gerçekten mutluluk kaynağı oldu. Çocuklarla yaşlıların buluşma anı, her iki taraf için de unutulmaz anlardandı. Yaşlılarımız aldığımız hediyeleri, bizleri sever gibi sevip okşadılar. Bizleri çabucak benimsediler. Çocuklar da yaşlıları ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Onların yaşam enerjileri, yaşlılarımızın gözlerine yansıdı adeta. Biz, onları birleştirmek için aracı olduk sadece. İmkânların ve zamanın kısıtlı olması nedeniyle 20 öğrencimizle projemizi gerçekleştirdik. Umuyoruz ki bundan sonra böyle projelerin daha sık gerçekleşmesi ve daha fazla kitleye ulaşması sağlanabilir. Huzurevi, çocuk esirgeme kurumu gibi hassas kurumları daha sık ziyaret etmemiz gerektiğinin bilinci, böyle güzel projelerin gerçekleşmesiyle sağlanabileceğini düşünüyoruz.”  şeklinde dile getirdiler.

“Çocukluktan Yaşlılığa Yürümek” adlı projeyi gerçekleştiren üniversite öğrencileri, projeye her türlü desteği sağlayan Topluma Hizmet Uygulamaları ders danışmanı Doç. Dr. Sevgi Coşkun Keskin’e teşekkürlerini iletmeyi de unutmadılar. Ayrıca projenin gerçekleşmesini sağlayan Melek Nişancı Huzurevi ve Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu çalışan ve yetkililerine de bir teşekkürü borç bildiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184