Vali Kaldırım Zirve’ye Çıktı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek Dikmen Mahallesi ve Dikmen Yaylasına ziyarette bulundu.

Vali Kaldırım Zirve’ye Çıktı


Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sakarya Valiliğine atanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Hendek'te bir dizi temaslarda bulundu.

Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan Camii Aşevi açılışı ile Hendek programına başlayan Vali Kaldırım daha sonra Sakarya’nın zirvesi Dikmen Mahallesi ve Dikmen Yaylasını ziyaret etti.

Kentin en yüksek zirvesi olan Dikmen Mahallesini ve Dikmen Yaylasını ziyaret eden Kaldırım’a, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz eşlik etti.

Dikmen Mahalle merkezinde Vatandaşlar ile bir araya gelerek çay içen ve sohbet eden Vali Kaldırım daha sonra Sakarya’nın zirve noktası Dikmen Yaylasına çıktı.

Dikmen Yaylası fevkalade

Dikmen Yaylasının doğal güzelliklerine hayran kalan Vali Kaldırım, zirve yürüyüşü esnasında yaptığı değerlendirmelerde, Dikmen Yaylamız fevkalade. Yaylamızda sisli bir hava var şansımıza. Sisli de olsa doğal güzellikler ve manzaralar gördük. Bulunduğu konum itibarı ile 1740 metre rakım ile Sakarya’mızın zirvesi. Ormanlık, yeşillik ve temiz hava son derece güzel. Yayla dokusuna uygun yapılaşmalar var. Gezmeye görmeye değer bir yer. Buraya gelen insan sağlık bulur, sıhhat bulur, huzur bulur.

Sakarya’mızın birçok doğal güzellikleri mevcut. Şehrimiz turizm konularında daha iyi konumlara gelmeyi hak ediyor ifadelerine yer verdi.

Dikmen Yaylasında bir çok spor aktivitesinin gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Kaldırım gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanacağını belirtti.


















Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184