Yasaklar Sonrası İlk Cuma

Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan Camiler bugün Cuma Namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Yasaklar Sonrası İlk Cuma

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 2 aydır ibadete kapalı olan Camiler yasaklar sonrası bugün ilk Cuma Namazı ile normalleşme süreci kapsamında kademeli olarak açıldı.
Sosyal mesafe

Cuma Namazı öncesinde Cami bahçeleri ve açık alanlarda sosyal mesafe kuralı nedeniyle Vatandaşların seccadelerini sereceği alanlar işaretlenmiş ve Namaza hazır hale getirilmişti. İbadet eden Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına riayet ederek ibadetlerini gerçekleştirirken, Hendekli Vatandaşlar yasaklar sonrası kılınan ilk Cuma Namazında Camiler ve Cami bahçelerini doldurdu.
İçeriden dışarıya doğru

Yasaklar sonrası kılınan ilk Cuma Namazında Sakarya Valiliği yağış nedeniyle Vatandaşlar Cami içerisinden başlayarak doluluk oranına göre kademeli olarak ibadetlerini Cami bahçelerinde sosyal mesafe kuralına riayet ederek eda etti.
Maske ve dezenfektan

Salgın nedeniyle Camiye gelen Vatandaşlara Hendek Müftülüğü tarafından Cami girişlerinde Maske ve Dezenfektan uygulaması yapılırken, Vatandaşlara Cami içerisinde uymaları gereken sosyal mesafe kuralı da hatırlatıldı.



Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184