Yayla Şenlikleri Yapılacak mı?

Karadenizlilerin vazgeçilmez kültürü Yayla Şenlikleri bu yıl yapılacak mı?

Yayla Şenlikleri Yapılacak mı?


Karadenizlilerin merak ettiği konu, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uygulanan yasaklar yayla şenliklerini etkileyecek mi.

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de birçok Vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çeşitli yasaklar ve önlemeler alınmış ve salgın ile topyekûn mücadele başlatılmıştı.

Şenlikler yapılacak mı?

Salgın nedeniyle alınan yasaklar ve önlemler sonrasında 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesi sonucunda Karadenizlilerin merak ettiği konu her yıl düzenlenen Yayla Şenliklerinin yapılıp yapılmayacağı.

Konuyla ilgili olarak yetkililerden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, İlçemizde düzenlenen yayla şenliklerinin bu nedenle tarih belirlemekte sıkıntı yaşadıkları öğrenildi.

Hendek’te 4 Şenlik

Yayla şenlikleri konusunda İlçemizde yüzyıllardır süre gelen Dikmen Yaylası, Çiğdem Yaylası, Yeşilyurt ve Harmantepe Yayla Şenlikleri her yıl belirlenen takvimlerde düzenlenirken, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184