YENİ DÖNEM İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hendek Belediyesi, yeni dönem ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

YENİ DÖNEM İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


30 Mart yerel seçimlerin ardından Hendek Belediyesi Meclisi yeni dönem Nisan ayı olağan toplantısı HGM Sinema salonunda gerçekleşti.

Hendek Gençlik Merkezi Sinema Salonunda gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ali İnci’nin Başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerine geçilmesinin ardından görev dağılımları yapıldı. MHP Grubunun red kararı verdiği, Hendek Belediyesi 2013 Faaliyet raporu oy çokluğu ile karara bağlandı.

Gerçekleşen ilk Toplantıda AK Parti adına Grup Sözcüsü Şenay Sakal olurken, MHP adına Grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır oldu. Toplantı görev dağılımı ile devam etti.

Belediye Meclisi Başkan Vekilliklerine İrfan Püsküllü ve Sinan Baylan seçilirken, Belediye Meclis Katipliklerine Hasan Altuntaş, Sevda Salihoğlu seçildi. İmar komisyonuna Hasan Altuntaş, Adem Sefa ve Cengiz Şişman, Plan ve Bütçe Komisyonuna İsmail Albayrak, Sinan Baylan ve Vural Tutkun seçildi.

Toplantıda 2013 Mali yılı Belediye Bütçesi kesin hesapları Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bundan sonra Belediye Meclis Toplantıları her ayın ilk haftası Çarşamba günü saat 16:00’da toplanmasına karar verildi.

Toplantı sonunda görev dağılımlarının yapılmasının ardından Toplantıya Başkanlık eden Belediye Başkanı Ali İnci salondan dışarı çıkarak Hendek Belediyesi 2013 Faaliyet raporu oylamaya sunuldu.

Hendek Belediye Başkanının 2013 Faaliyet raporunun görüşülerek karara bağlanmasının öncesi MHP grubu adına Cengiz Şişman söz alarak, 2013 Hendek Belediye Başkanlığı faaliyet raporlarının görüşülmesi konusunda bu görüşmeleri biz yapmadığımız için, görüş beyan etmemiz abes olacaktır.

Harcanan paraları bilmiyoruz, bize dağıtılan kitapçıklardan okuduğumuz kadar bilgi sahibiyiz. Fakat yapılan işlerle ilgili olarak gördüğümüz durumlar var. Kentsel dönüşüm olsun, 18 uygulamaları ve İmar uygulaması  ile ilgili olarak eksikler olsun bunlarla ilgili olarak gerekli basın açıklamaları ve başvuruları yaptık.

Bizler yaklaşık 20.000 insanın sorumluluklarını taşıyarak burada bulunuyoruz. İnsanlarımız hakları için bizlere takip edin, düşünün, fikrinizi beyan edin hakkını verdi. Bu konular ile ilgili açıklama olmadığından dolayı kabul etmiyoruz dedi.

Şişman’ın konuşmasının ardından Hendek Belediye Başkanının 2013 Faaliyet raporu oylamaya sunuldu. MHP grubu’nun red ettiği Hendek Belediyesi 2013 Faaliyet raporu 16-9 Oy çokluğu ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 18:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan candan
hakan candan - 10 yıl Önce

belediye meclis görüşmelerinin canlı yayınlanma olasılığı varmı acaba ???

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184