YENİMAHALLE CAMİNİN İSMİ İLE UĞRAŞACAKLARINA HALILARI DEĞİŞSİNLER

Geçtiğimiz günlerde okuyucularımız Yenimahalle de bulunan m. Ercan Camisinde ki halılar üzerinde gizli simgelerin (haç işareti, hayvan figürleri, şeytani simgeler) bulunduğunu iddia ederek yetkililerden buna çözüm bulmasını istediklerini haberleştirdik.

YENİMAHALLE CAMİNİN İSMİ İLE UĞRAŞACAKLARINA HALILARI DEĞİŞSİNLER


Ancak görünen o ki hiç kimse o figürlerin yer aldığı halıları değiştirmiyor. Vatandaşlar son günlerde gündemde olan Caminin isminin değişmesi ile ilgili Yenimahalle Muhtarı ve Dernek Yöneticilerinin isim değişikliği ile uğraşacaklarına halıları yenilesinler diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yenimahalle M. Ercan camiin de namaz kılmak için giden okurlarımız bize ulaşarak cami içerisinde bulunan Halılarda (haç işareti, hayvan figürleri, şeytani simgeler) bulunduğunu dile getirerek yetkililerden buna çözüm bulmalarını istemiş bizde haberleştirerek yetkililerin harekete geçmesini, Diyanet İşleri Başkanlığının da talimatının olması nedeniyle halıların değişmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Konu ile ilgili ilk haberimizi 18-04-2015 yılında kamuoyuyla paylaştık. Merkezde bulunan Orta Cami, Yenimahalle M. Ercan camisi ve bazı camilerde figürlerin yer aldığı halıların değiştirilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Diyanet işleri başkanlığının da talimatı sonrası Merkez de bulunan orta caminin halıları değişti.

Bir ay önce tekrar bir haber yaparak vatandaşlar özellikle Yenimahalle M. Ercan camisinin halılarının değiştirilmesi yönünde yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladılar. Ancak Yenimahalle de bulunan M. Ercan camisinde ki halılar halen aynı şekliyle duruyor ve değiştirilmedi.

Vatandaşlar halıların değişmemesinden dolayı hem Dernek yöneticilerine, hemde ilçe müftülüğüne neden değiştirilmiyor, Yenimahalle Muhtarı ve Dernek Yöneticileri Caminin ismi ile uğraşacaklarına halıları yenilesinler diye tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 13:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir D.
Kadir D. - 7 yıl Önce

bende bu halıların olduğu camilerden birinde iken gözüme ilişmişti. doğru açıdan bakınca şeytanı simgeleyen boynuzlu iblisi görebilme ihtimaliniz var her ne kadar şeytan öyle görünüp görünmesede bu bilinçaltına yerleşmiş bir şekil.camilerimizde böyle halılar yerine sade halılar kullanılmalı. inşallah en kısa zamanda toplanan yardımlar ile buna çözüm getirilir.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184