YENİYÜZYIL’DA AİLE EĞİTİMİ

Hendek ‘te ilk defa Yeniyüzyıl İlkokulunda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılarak uygulanmaya başlayan 0-18 yaş Aile Eğitimlerinin sertifika töreni yapıldı.

YENİYÜZYIL’DA AİLE EĞİTİMİ


Anne ve babalık becerilerinin geliştirilmesi ve aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun var olan potansiyelini kullanabilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 
eğitimi alan veliler için Yeniyüzyıl İlkokulunda Aile Eğitimi sertifika töreni düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir BAYRAM, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati TAN, Yeniyüzyi İlkokulu Müdürü Mehmet KILIÇ,idareci, öğretmen ve veliler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir BAYRAM, çocukların eğitimi kadar bilinçli anne babaların da çocukların gelişiminde önemli olduğunu belirterek, kursu başarıyla tamamlayan aileleri tebrik etti ve Aile Eğitimlerinin uzun vadede velilerin ve çocukların gelişimine büyük faydası olacağına inandığını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati TAN Hendek Halk Eğitim Merkezi olarak Mutlu aileler, mutlu toplum misyonuyla yola çıktıklarını belirterek amacımız Hayat Boyu Öğrenme kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmektir dedi. Aile Eğitim Programı’nın vizyonu; sağlam, güçlü, işlevsel ve uyumlu bir aile birlikteliği sağlanarak ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesine, Aile kaynaklarının rasyonel kullanımının sağlanmasıyla ailelerin ekonomik olarak desteklenmesine, haklarını ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlâk, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen; yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı, yaratıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır’’ dedi. Konuşmaların ardından, ailelere sertifikaları Bedir BAYRAM ve Necati TAN tarafından verildi.






Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184