YETMEZ!

Bir önceki köşe yazımda o kadar yazdım ama biri hala kalemşörlük yapmaya devam ediyor.

YETMEZ!


Evet, sayın gazeteci. Söylediğin gibi o haberler yapıldı ve servis edildiği sürece de yapılmaya devam edecek. Neden biliyor musun? Hani bir haber edilirse o haber artık senin değildir ya o bakımdan devam edecek.

Haberin gönderildiği yer belli. Varsa bir sıkıntın gönderilen kaynak ile görüş. Eğer servis edilen haber ilçeyi ilgilendiriyorsa o haberi yayınlamaya devam edeceğiz. Ya da gönderen kaynak hiçbir yere göndermez sıkıntı olmaz. Madem haberlerinin senden başkasında olmasını istemiyorsun, o haberi vermezsin kimseye olur biter. Sonra da sağa sola saldırmaya kalkışmazsın.

Hee eğer vereceksen de sonrasına laf kılıfları uydurmayacaksın. Bizim de haberlerimiz alındı ve servis edildi ve hatta sen bile o haberi yayınladın. Yoksa haberin yok mu?

Sonrasında bu haberleri servis eden kurumdan sanki sadece biz kullanıyormuşçasına yaygara koparmana da anlam veremedim. Derdin sadece bizimle mi? Hendek’te internet gazeteciliği yaptığı bilinen 5 internet sitesi ve 1 de gazete temsilcisi var. Servis edilen haberi Sakarya yerel basınında yayınlayan da bir sürü yer var.

Haberlerin sadece bizde olduğunu nasıl takip ediyorsun anlamadım. Demek ki bizim sitelerin en sıkı takipçisi sensin. Baksana işimizi iyi yapıyoruz ki sen bile bizi takip ediyorsun.

Gelelim ahlaklı gazeteci olmaya. Hani ahlaktan, gazetecilikten bahsediyorsun ya, bence sen de gazeteciliğin sözlük anlamını aç ta bir oku. Hatta okuma bence uygulamaya çalış.

Ya da yorulma,

Vikipedia;
Gazeteci, gazetecilik mesleğini icra eden, güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir. Yeterli mi?

Şimdi sayın gazeteci, bol bol atıp tutuyorsun, sağa sola saldırıyorsun ya, senin başka işin gücün yok galiba? Yok, uğraşmaktan değil de bunca iş güç arasında birde sana laf anlatmaya uğraşıp zaman harcıyorum ya ona acıyorum.

Şimdi sayın gazeteci, ben işimi yapmaya devam ediyor olacağım. Bir sıkıntı olursa da yerimiz belli. Herkes kimin ne olduğunu iyi biliyor. Gerçi bilip bilmemesi de o kadar önemli değil, Allah (c.c) biliyor ya o bize yeter. Hani ne derler, birileri seni konuşuyorsa onlardan öndesin demektir…

Neyse sana laf anlatacağım derken yine konu dağıldı. Evet, sayın gazeteci, söylediğim gibi haberler servis edildiği sürece ve altında senin imzan olmadığı sürece, servis edilen haberleri yayınlamaya devam edeceğim.

Hala sıkıntı yaşıyorsan eğer gönderen kaynak ile görüş, benim haberlerimi gönderecekseniz benim ismimi yazarak servis edin diye söyle. Böyle olursa emin ol ya kaynak olarak gösterilirsin, ya da yayınlanmaz haberin.

Bu kadar yaygara çıkartıyorsun ya hani, bu haber sadece bize servis edilmiyor bunu sende çok iyi biliyorsun. Servis edilen haberleri yayınlayan diğer haber sitelerine ve gazetelere neden sesini çıkartmıyorsun? Bence bu isteklerini onlara da ilet, sıkıntı çıkmasın sonra.

Son olarak “bu size son uyarım” demekle neyi kastediyorsun ben onu düşünüyorum…

Bu arada belge de istersin sen şimdi, buyur belge. Uçak yaparsın…


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 13:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAKAN CANDAN
HAKAN CANDAN - 10 yıl Önce

çok pis kapak olmuş

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184