ZAFER BAYRAMI HENDEK’TE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümünde, Hendek’te Atatürk Anıtı’na çelenkler koyulup, Kaymakamlık Makamında tebrikler kabul edildi.

ZAFER BAYRAMI HENDEK’TE KUTLANDI


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Zafer Bayramı törenine, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Hüseyin Cevahir, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören,  Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Hüseyin Cevahir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden dönüm noktalarından biridir

Asteğmen Hüseyin Cevahir “ Türklerin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, Dünyada eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü, bir kez daha gurur ve heyecanla, hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin, dize getiriliş destanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yoldaki dönüm noktalarından biri olan bu zafer,  tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan Yüce Türk Ulusunun ve onun şanlı ordusunun vatanı ve bağımsızlığına müdahale edildiğinde, neler yapabileceğinin açık ifadesi, esaret altındaki uluslara özgürlük yolunda ışık tutan ve ateşi hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir.30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümünü kutladığımız bu mutlu günde, milletin bağımsızlığı ve vatanın kurtuluşu uğruna canlarını vererek, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve sahip olduğumuz tüm güzellikleri bizlere armağan eden, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz “ diyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutladı.

Tören sonunda öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören,  Kaymakamlık Makamındaki tebriklerin kabul edilmesiyle sona erdi. 







Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184