ZİRAAT ODALARI HENDEK’TE TOPLANDI

Sakarya Merkez ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları Sakarya Ziraat odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı Şener Bayraktar Başkanlığında Hendek’te toplantı gerçekleştirdiler.

ZİRAAT ODALARI HENDEK’TE TOPLANDI


Toplantıya Başkanlık yapan Sakarya Ziraat odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı Şener Bayraktar gündem maddeleri ile ilgili bilgiler vererek değerlendirmelerde bulundu.

Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.Yaşanan sel felaketinden zarar gören çiftçilerin zararlarının tazmin edilmesi,Kaynarca’da meydana gelen doludan zarar gören çiftçilerin borçlarının erteleme yapılması için müracaat etmeleri gerektiği yönünde bilgiler verildi.

Toplantıda Mevsimlik fındık işçilerinin çalışma esasları ile ilgili çevre il ve ilçelerden alınan izleme kurulu kararları hakkında bilgiler sunuldu.2014 yılı fındık ürün maliyetinin kurul tarafından % elliye yakın oranda düşük olması sebebiyle üreticilerin daha dikkatli hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.Üreticilerin fındığını ihtiyacı kadar Pazar sunması gerektiği bunun dışında fazla ürünü pazara çıkarmaması ve emanet fındık hiç verilmemelidir diyerek uyarılarda bulunuldu.

Felaketlerin yaşandığı bu yıl zarar gören üreticilerin bir nebze olsun zararlarının karşılanması ve üretime devam edebilmesi açısından desteklemelerin erken ödeme yapılması yönünde fikir birliği oluştu.

Yoğun gündem maddelerin olduğu toplantının ardından Ziraat odaları Başkanları İnci Restaurantta verilen yemek ile sona erdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran Bayraktar ve diğer ilçe Başkanlarına teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184