Ziraat Odası Dikmenli Çiftçileri Bilgilendirdi

Hendek Ziraat Odası tarafından Dikmen Mahallesinde eğitim ve bilgilendirme programı düzenlendi.

Ziraat Odası Dikmenli Çiftçileri Bilgilendirdi


Hendek Dikmen Mahallesinde düzenlenen programa Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, Akyazı Ziraat Odası Başkanı, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, Hendek Ziraat Odası Genel Sekreteri Mustafa Tiryaki, Ziraat Mühendisi Canan Salt, Ziraat Teknikeri Şaban Demirci, Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Hendek Ziraat Odası Yöneticileri ve Dikmen Mahallesi çiftçileri katıldı.

Selamlama konuşması yapan Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, bizleri burada misafir ettiğiniz için teşekkür ederim. Biz bu tür toplantılarla çiftçilerimizle yan yana geliyor, bilgi alışverişi yapıyoruz. Fındık bakımı ve ilaçlama için bilgiler vereceğiz dedi.

Fındık’ta 1. sıradayız

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya’nın çeşitli İlçelerinde Çiftçilerimizle bir araya geliyoruz. Anayasal olarak çiftçimizin destek örgütüyüz. Bu tür toplantılarda çiftçimizin taleplerini dinliyoruz. Şehir merkezlerinde yaptığımız toplantıları aldığımız karar doğrultusunda mahallelere yaygınlaştırıp çiftçimizin ayağına gidiyor, dertlerini dinliyor, meseleleri anlatıyoruz. Tarımsal ekonomi olarak Fındıkta 1.sıradayız.

Kimsenin Allah’la pazarlığı yok

Allah’la pazarlık ederek, ben bu sene bu kadar ürünü garanti altına aldım diyecek kimse var mı? Kul olarak üstümüze düşen ne? Ürünümüzün olan şartlarda ürün verir hale gelmesi için tedbirler alıyoruz.

Dünyada fındık üretiminin az olması TMO’nun piyasaya girmesi bu yıl üreticinin fındığını 20-21Tl satmasını sağladı. Bu her yıl her koşulda olabilecek bir durum değil. Biz şunu iyi bilmeliyiz ki bu fındığı dünyada üretme konusunda lider ülke isek bu fındık dünyaya ihraç edilen bir ürün ise AB ülkeleri bu fındığı tüketiyorsa ürünümüzü pazarlama konusunda profesyonelce, akıllıca birlikte organize olarak hareket emek zorundayız. Üretmek para etmiyor. Altın değerinde olan ürünümüzü organize hareket etmezsek bakır olarak satmak durumunda kalırız.

Kahvede oturarak kimse malını para ettiremez

Zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Çiftçi kahvede oturdu, toplantılara gelmedi. Kimse kahvede oturarak malını para ettiremez. Sizlerin mallını para ettirebilmek için, sizlerin desteklemelerinizi devam ettirmek için, yani sizin zenginleşmeniz için hükümeti etkilemek kamuoyunu bilgilendirmek için çıkar gruplarına karşı çiftçinin gür sesini, çiftçinin gücünü göstermek için bu tür toplantılar yapılıyorsa sizden ricamız kendiniz için o toplantılara katılın.

At sahibine göre kişner

Ziraat odalarını seversiniz sevmezsiniz fakat sizlerin hakkını koruyacak başka kurum yok. Dolayısıyla bir söz var “At Sahibine göre kişner” diye, beyler bu ziraat odaları çiftçinin atı sahibi ve binicisi sizsiniz. Siz ziraat odalarını koşturmasını bilirseniz size menfaat sağlar.

Fındık bakımı, hastalıkları, toprak analizi

Toplantıya katılan çiftçilere Ziraat Mühendisi Canan Salt ve Ziraat Teknikeri Şaban Demirci tarafından slayt sunumu ile bilgilendirmeler yapılarak fındık hastalıkları ile nasıl mücadele edileceğini, toprak analizinin ne şekilde bahçenin nerelerinden toprak alınacağı konusunda bilgiler verildi.

Muhtar ve Mahalle halkında teşekkür

Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz ve Dikmenli çiftçiler Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran başta olmak üzere toplantıyı organize eden, kendilerine yararlı bilgi verdikleri için tüm katılımcılara teşekkür ettiler.


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184