Hendek Belediyesi Oda Tiyatrosundan Türkiye’de İlk

Hendek Belediyesi Oda Tiyatrosu Noksel İlkoğretim 3. Sınıf kadrosundan kusursuz sahne.

Hendek Belediyesi Oda Tiyatrosundan Türkiye’de İlk


Turgut Özakman'nın yazdığı “Şu Çılgın Türkler” Hendek Belediyesi Oda Tiyatrosu Noksel İlkoğretim 3. Sınıf kadrosuyla Hendek Ticaret Merkezi Tiyatro Salonunda kusursuz bir şekilde sahnelendi.

Oyunda 1918 yılından itibaren yaşanan olayları ve Kurtuluş Savaşının kazanılması sürecinde ülke halkının ve askerlerimizin verdiği mücadeleyi anlatan oyun, tiyatro sahnesinin farklı şekillerde kullanılması ve müthiş kostümleriyle daha da etkileyici bir havaya bürünmüş. Oyunun iki anlatıcısı ve oldukça kalabalık oyuncu kadrosu vardı. Bu minik öğrencilerinde başarısında Turgut Özakman’nın tiyatro kökenli bir yazar olarak yazdığı eserin ve kullandığı dilinde büyük katkısı var.
Hendek Oda Tiyatrosu‘nun yetiştirmiş olduğu bu minik öğrenciler oyunculuklarıyla büyüklere taş çıkarttı. Oyunun yönetmenliğini Yakup Sinan Akçay ve Emre Abukan üstlenmiştir, oyunda Ece Kasım, Elif Naz Zor, Özgür Çağan Ergöz, Ozan Çakıroğlu, Defne Sert, Duru Kutlu, Defne Baş, Görkem Efe Baş, İlkin Erva Özel, Almina Egyar, Dilara Doğru, Betül Elvin Koçak, Ecrin İpek Gündüz, Ecren Görüm, Eymen Yayla, Alparslan Akçay oyuncu olarak başarılı bir performans sergilediler. Teknik kadroda  Kondivit  Emine Üstüner Makyaj Sena Yumuşak, Kostüm Özel Gün Atölyesi Hüden Akçay Ses Işık Melih Oran Dekor Hüseyin Torunoğlu görev yaptı.

Oyun sonunda Yakup Sinan Akçay Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını dile getirdi ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Noksel İ.Ö.O Müdürü İsmail Alçorba’ya ve öğretmenlere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184