BÜYÜK COŞKUNLAR 135 ÇOCUĞU DAHA SÜNNET ETTİRDİ

Her yıl geleneksel olarak sünnet şölenini aralıksız olarak sürdüren Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası; bu yıl da 135 çocuğu, fabrika alanında düzenlediği programla sünnet ettirdi.

BÜYÜK COŞKUNLAR 135 ÇOCUĞU DAHA SÜNNET ETTİRDİ


Büyük Coşkunlar Proteknik Kimya Oyuncak ve Havai Fişek Fabrikası’nın 7. Geleneksel Sünnet Şöleni; Sakarya’nın Hendek İlçesi’ne bağlı Yukarı Çalıcak Köyü’ndeki fabrika alanında ilahiler eşliğinde gerçekleşti. Büyük Coşkunlar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Coşkun ile Büyük Coşkunlar Genel Müdürü ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleşen sünnet şölenine;  Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, DOKAP Genel Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adem Kümbet, Sakarya Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, SATSO Meclis Üyesi Adem Bilgen, MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.Sakarya Tasavvuf Musikisi Derneği Başkanı Mehmet Sağlam ile Semazen Grubu ve Sazende Ekibinin program sunduğu sünnet şöleninde çocuklar kendileri için kurulan oyun parkında doyasıya eğlendi. Davete katılanlara akşam yemeğinin yanı sıra, pamuk helva ve dondurma ikram edildi. Programın sonunda protokol sünnet olan çocuklarla fotoğraf çektirilirken, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyelerde dağıtıldı.

 

COŞKUN: “Onların hayatları boyunca yaşadıkları

önemli anlar aslında bizimde en değerli anlarımızdır”

Programın selamlama konuşmasını yapan Büyük Coşkunlar Genel Müdürü ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun; “Efendimiz Sallallahü Aleyhivesellem ‘amellerin en güzeli az ama sürekli olandır’diyor. Bizlerde bu Hadisi rehber edinerek Büyük Coşkunlar olarak bu sene yedincisini düzenlediğimiz sünnet şöleninde 135 evladımızı ve bugüne kadar yaklaşık 1000 evladımızı sünnet ettirmiş bulunmaktayız.  Onların acıları acılarımız, mutlulukları ise mutluluğumuzdur. Evet, sünnet 5 bin yıldan beri tevhit dinine inanan insanların evlatlarını yapa geldikleri bir cerrahi operasyon. Hz. İbrahim aleyhisselam yapıyordu, onun nesli yapıyordu, Resullah (sallallahü aleyhivesellem) emir verdi, onun ümmeti de yapıyor! Bugünde biz onun, yüce sevgilinin ümmeti olarak bir küçük katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımız, bu dünyada ardımızda bırakacağımız en büyük mirastır. Onlar bizim toprağa ektiğimiz ve sabırsızlıkla yeşermesini beklediğimiz fidanlarımızdır. Evlatlarımız büyürken bizde onlarla beraber büyüyoruz. Onların hayatları boyunca yaşadıkları önemli anlar aslında bizimde en değerli anlarımızdır. Yarınlarımızın daha iyi ve daha sağlıklı olması için çocuklarımızı İslam ahlakına uygun ve dini hassasiyetleri gözeterek yetiştirmemiz birer anne-baba olarak bizlerin sorumluluğudur. Bu gün birçok ülke de birçok millet de genç nüfusun azlığından ve vasıfsızlığından dert yakınılıyor. Diğer ülkelerin ve milletlerin durumu bu iken bize bahşedilmiş olan çocuklarımızı Vatana ve Millete hizmet eden hayırlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Siz kıymetli ailelerden ricam çocuklarınızı Milli değerlerimizi koruyarak ve yansıtarak yetiştirmenizdir. Ayrıca çocuklarımızı dinimize uygun olarak ve güzel ahlak üzere yetiştirmekte hassasiyet gösterelim” dedi.

 

Vali BALKANLIOĞLU: “Bizim en büyük

zenginliğimiz, genç nüfusumuz ve çocuklarımızdır”

Programa onur konuğu olarak katılan ve konuşmasına yedi senedir devam eden sünnet merasiminde çok güzel bir âdeti yerine getiren, çocuklarımızı eğlendiren, bizlere de bayramdaki çocukluğumuza götüren etkinlikleri hatırlatan ve çocuklara güzel hediyeler veren değerli iş adamımız Ali Rıza Coşkun ve bu geleneği sürdüren MÜSİAD Sakarya Şube Başkanımız Yaşar Coşkun’u kutluyorum diye başlayan Sakarya Valisi İrfan Vali Balkanlıoğlu, “Bizim dinimiz öyle yüce bir din ki; elinde imkânı olan herkesi sürekli mağdur olanlara, ihtiyaç sahiplerine yardım yapmayı teşvik etmiş, olan olmayana verecek diye emir vermiş. Elindeki imkânıyla fakir-fukarayı, ihtiyaç sahibini koruma gözetme onlara hayır hasenat yapmak üzere mecbur bırakmış. Hak dinler hariç hiçbir dinde bu yoktur.Bizim en büyük zenginliğimiz, genç nüfusumuz ve çocuklarımızdır. Çocuklarımızın anne-baba üzerinde, anne-babaların da çocuklarının üzerinde hakları var.  Bunların başında çocukları meşru ve helal yollardan bakmak, büyütmek, beslemek örf ve âdetine uygun giydirmek, doğduklarında onlara güzel isimler vermektir. Tabi vakti geldiği zaman da şimdiki gibi sünnet ettirmek. Ama en fazla değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak, Allah korkusu ve sevgisi, kul hakkı, dini değerlerimizi de öğretmektir. Eğer biz çocuklarımıza bütün değerlerimizi aktarabilirsek, anne-baba sevgisi, vatan sevgisi, kul hakkı, haram, helal ve ibadet konusunda bilgi sahibi yaparsak, o çocuklarımız yarın bizi hayırla yad eder ve bizim de günahlarımızdan kurtulmamıza vesile olur. Bütün ailelerin bugün çocuklarının sünnetini gördüğünü ve mürüvvetlerini de görmelerini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Allah kimseye evlatlarının acısını göstermesin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184