Elveda Balkanlar Filminin Galası Hendek’te

Balkanlar'dan Türkiye'ye göç edenlerin hikayesinin anlatıldığı Göç Yolu (Elveda Balkanlar) sinema filminin galası 19 Eylül Çarşamba Günü Hendek Belediyesi Rasimpaşa Sinema Salonunda yapılacak.

Elveda Balkanlar Filminin Galası Hendek’te


Göç Yolu (Elveda Balkanlar) 1912 yılında, Balkan harbinden sonra baskı zulüm ve soykırıma dayanamayan hasta, yaşlı, yaralı ve çocuklu ailelerin Türkiye'ye gelene kadar yolda yaşadıkları dramı ve ölüm kalım mücadelesini anlatıyor.

Gala neden Hendek’te?

21 Eylül Cuma Günü Türkiye’de tüm sinemalarda vizyona girecek olan Göç Yolu (Elveda Balkanlar) filminin çekimlerinin büyük bir kısmı Hendek’te gerçekleşti. Sinema filminde ayrıca Hendek Genç Tiyatro oyuncuları da rol aldı. Hendek Belediyesi’nin sponsor olduğu ve yaklaşık üç hafta boyunca Selman Dede, Gürcü Kargalı, Pınarlı, Köşkü, Şıhlar ve Puna mahallelerinde çekimleri yapılan filmin çekimlerinin bir diğer kısmı da Pamukova ilçemizde yapıldı.

Ünlü oyuncular

Senaristliğini ve yönetmenliğini Turgut Ural'ın yaptığı Göç Yolu (Elveda Balkanlar) filminde, Ahmet Yenilmez, Esra Sönmezer, Sinan Bengier, Aysun Güven, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Şükran Çağman, Ercüment Fidan, Hülya Diken, Gül Gülsüm Yılmaz, Kaan Keskin, Yusuf Kaan Oruçoğlu, Mustafa Öksel ve Bedirhan Yağcı rol alıyor.

Hendek Genç Tiyatro oyuncuları

Selçuk Erdoğan, Emel Erdoğan, Davut Özdemir, İrfan Yaz, Enes Erdem, Görkem Tomarca, Murat Abay, Şenol Şenocak, Ayşe Türegün, Yunus Türegün, Recai Dursun, Hüseyin Bayram, Melisa Bayram, Refik Duran.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184