Göç Yolu Galası Hendek’te Yapıldı

Göç Yolu (Elveda Balkanlar) filminin galasıHendek’te yapıldı.

Göç Yolu Galası Hendek’te Yapıldı


Senaryosunu ve yönetmenliğini Turgut Ural, yapımcılığını ise Mustafa Şengün'ün üstlendiği Göç Yolu (Elveda Balkanlar) filminin galası çekimlerin yapıldığı Hendek’te gerçekleştirildi.

Film Galası öncesinde Göç Yolu (Elveda Balkanlar) Oyuncuları onuruna Hendek Belediyesi tarafından Bayraktepe Tesislerinde Gala yemeği programı düzenlendi. 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Gala yemeğinde Ana Oyuncuları ve Yardımcı Oyuncularıyalnız bırakmadı.

Göç Yolu 21 Eylül’de Vizyon’da

Hendek Rasimpaşa Kültür Merkezi Sinema Salonunda özel gösterimi yapılan Göç Yolu (Elveda Balkanlar) filmi, 21 Eylül'de vizyona girecek.

Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Gül Gülsün Yıldız, Esra Sönmezer, Hülya Diken, Kaan Keskin, Şükran Çağman, Ercüment Fidan, Kaan Oruçoğlu, Mustafa Öksel ve Bedirhan Yağcı'nın rol aldığı film, Gala’ya katılan izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Film bugünleri özetliyor

Yönetmen Ural gazetecilere yaptığı açıklamada, filmin 1912'de Balkan Harbi'nde yaşanan soykırımları ve acıları anlattığını söyledi.

Vatanın kıymetini anlatan güzel bir eser ortaya çıkarttıklarınainandıklarını anlatan Ural,vatansız kalan insanların yollara düşmek zorunda olduğunu, yerinden, yurdundan, şerefinden, namusundan olabileceğini aktarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Filmin aslında bugünleri özetlediğine işaret eden Ural, Orta Doğu'da yaşananlar, diğer kapitalist devletlerin baskı altında tuttuğu devletlerin ne halde olduğunu anlatıyor. 1912 yılında Balkanlar'dan bu sürgün yaşanmış, bir benzeri 90'lı yıllarda Bulgaristan'da yaşandı. Bu olaylar halen sınırımızda Suriye'de yaşanıyor, onun öncesinde Irak'ta yaşandı. Biz isteriz ki ömrümüz kısa, güzel bir hayat yaşayalım, gülelim oynayalım, kimse kimseyi üzmesin ifadelerini kullandı.

Hendek’e ve Hendeklilere teşekkürler

Çekimlerin Hendek’in bütün köylerinde yapıldığını dile getiren Ural, köy sakinlerince güzel karşılandıklarını, keyifli bir set oluşturduklarını belirterek tüm Hendeklilere teşekkür etti.

Ana oyuncu kadrosunu İstanbul'dan getirdiklerini söyleyen Ural, yardımcı oyuncuları Hendek’te bulunan tiyatro topluluklarından oluşturduklarını ve verim aldıklarını bildirdi.

Hendek çok güzel

Hendek’in Balkanlar ile mimari dokusunun benzediğine değinen Ural, bölge turizme kazandırılabilir. Burasının yeşili var, imkânı var, doğası çok güzel, havası çok temiz. Burada güzel çalışmalar yapılabilir dedi..

Galaya Hendek Kaymakamı Orhan Burhan'ın yanı sıra filmde rol alan Hendek Genç Tiyatro oyuncuları Selçuk Erdoğan, Emel Erdoğan, Davut Özdemir, İrfan Yaz, Enes Erdem, Görkem Tomarca, Murat Abay, Şenol Şenocak, Ayşe Türegün, Yunus Türegün, Recai Dursun, Hüseyin Bayram, Melisa Bayram ve Refik Duran ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Galanın ardından film ekibi, sinema salonu önünde vatandaşlara karanfil dağıttı.















Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184