Hendek’ten Bir Yıldız Doğuyor

Hendekli Yiğit Ege Yazar, Dengi Dengine Dizisindeki İdris karakteriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Hendek’ten Bir Yıldız Doğuyor


Köstebekgiller Sinema Filminde rol aldığı Caner karakteriyle çocukların kahramanı olan Hendekli Yiğit Ege Yazar, Dengi Dengine İdris karakteriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

30 Eylül 2000 doğumlu olan Yiğit Ege Yazar Kanalizasyon filmi ile ekranlara çıkmış ve Okan Bayülgen gibi usta bir oyuncu ile aynı set ortamında yer alabilme şansını bulmuş ve sempatikliği ve tatlı görünümü ile hem genç kitlenin hem de tüm televizyon seyircisinin de ilgisini ve merakını kazanmayı başarmıştır.

Baba tarafından aslen, Sakarya Hendeklidir. Babası Gökhan Yazar’dır. Kerem ve Can isimlerinde iki kardeşi vardır. Babası uluslararası bir markada yedek parça satın alma işi ile uğraşmakta, Annesi ise yapımcıdır. Anneannesinin hiç erkek çocuğu ve kardeşi olmadığı için Yiğit Soyadını anneannesi vermiştir.

Yiğit Ege Yazar ileride yönetmen olmak istemektedir. Özellikle dünyaca ünlü, Quentin Tarantino, Antoine Fuqua ve David Fincher gibi usta isimleri beğenerek takip etmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinde Eğitim almıştır.

Ödülleri
25. Uluslararası Adana Film Festivali 2018 / En İyi Erkek Oyuncu (Kardeşler)

Rol Aldığı Diziler
Dengi Dengine (2019)

Rol Aldığı Sinema Filmleri
Kardeşler (2018) Köstebekgiller
Perili Orman (2015)
Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı (2015)
Kanal-İ-zasyon (2009)

Tv Programı
Köstebekgiller (2012)


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184