Asırlık Gelenek Yaşatılıyor

Asırlık gelenek Hendek Dikmen Mahallesinde 111 yıldır devam ettiriliyor.

Asırlık Gelenek Yaşatılıyor


Hendek Dikmen Mahallesinde yaşayan Vatandaşlar, atalarından kalma yayla göçü geleneğini 111 yıldır devam ettiriyor.

Asırlık geleneği yaşatan Hendek Dikmen Mahallesi sakinleri, 111 yıldır sürdürülen geleneksel yaylaya göç yolculuğuna başladı.

Gelin gibi süsledikleri hayvanları ile birlikte zil ve çan sesleri eşliğinde hep birlikte yola düşen Mahalle sakinleri yaklaşık 10 kilometrelik yolu  yüzlerce hayvanla kat ederek şenlik havasında Dikmen Yaylasına göç ediyor ve yaylaya geldiklerinde oba denilen meydanda toplanarak bir süre eğleniyor.

Geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz

Asırlardır devam eden göç geleneğini sürdürmek adına bu yıl 111'inci yayla göçünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Atalarımızdan kalan örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Yaylaya her yıl Haziran ayında göç edildiğini ifade eden Ayvaz, yaylada kar yağışının erken başlaması nedeniyle Ekim ayının sonlarına doğru Yayladan ayrıldıklarını sözlerine ekledi.

Şenliğe davet

Aynı şekilde yine asırlardır devam eden ve bu yıl 111.si düzenlenecek olan Dikmen Yayla Şenliğinin bu yıl 6-7 Temmuz tarihlerinde yapılacağını belirten Ayvaz, şenliğimize yoğun katılım oluyor ve misafirlerimiz Yöresel Sanatçılar eşliğinde Dikmen’in eşsiz doğal güzelliklerinin keyfini çıkartıyor. 111. Yayla Şenliğimize tüm misafirlerimizi bekliyoruz diye konuştu.










Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184