ÇİLEK’TE HASAT BAŞLADI

Hendek Dikmen Mahallesinde Dağ çileği hasattı başladı.

ÇİLEK’TE HASAT BAŞLADI


Hendek dikmen Mahallesinde Dağ çileği hasattı başladı bu yıl kışın uzun sürmesi nedeniyle çilek hasattı yaklaşık 15 gün geç başladı.

Hendek Dikmen Mahallesi ve çevre mahallelerin önemli geçim kaynaklarından biri olan dağ çileği tüccar tarafından toplanmaya başladı  17 Tl Fiat’la başlayan hasat yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor  bu yıl dağ çileğinin veriminin az olması dolayısıyla Fiatların daha yukarı çıkması bekleniyor.

Fındık üretiminden sonra ikinci sırada yer alan dağ çileği üreticinin önemli gelir kaynağını oluşturuyor.

Çilek üreticileri, bu mevsimde yapacak başka bir işimiz yok dağ çileğini bahçelerimize diktik ve üretime geçtik üretimi biraz zor olsada bizim için en önemli gelir kaynaklarımızdan biri bizler için ekonomik olarak bir imdat ürünü tamamen organik olarak üretilmekte bu çilek’i Sakarya ve Türkiye’ye tanıtan Lütvüye Kırcı’yı da rahmetle anıyoruz dediler.








Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 10:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
l
l - 9 yıl Önce

Anne annem nur icinde yatsin

özcan özer
özcan özer - 9 yıl Önce

allah kolaylık versin zor iş bel ağrısı bire bir emeğinizin karşılığını nasip etsin..işte o çileği sattıktan sonra alınan para varya bütün yorgunluğu alıyor.. ey gidi az toplamaduk fidanlamalarda ey gidi yıllar ey olsa eskisi gibi..

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184