DİKMEN MAHALLESİNDE HUMMALI HAZIRLIK

Toplu Bayramlaşma geleneği 106 yıldır devam ediyor.

DİKMEN MAHALLESİNDE HUMMALI HAZIRLIK


Sakarya Hendek Dikmen Mahallesi’nde Kazanlar Hazırlanıyor.

Dikmen Mahallesi kurulduğundan bu yana (30 Mart seçimlerinden sonra Mahalle oldu) ve bu yıl 106.sı gerçekleştirilecek olan toplu Bayramlaşma Geleneği devam ediyor.

Hendek Dikmen Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen 30 ile 38 kazan dolusu keşkek Ramazan bayramın birinci günü misafirlere ikram edilecek.

Yaklaşık 8000 bin ile 10.000 kişinin yiyecek olduğu şekilde hazırlanan keşkek yemeği Hendek Dikmen Mahallesi Halkı Hendek-İstanbul-Bursa-Kocaeli ve Türkiye’nin birçok şehrinde yaşayan Dikmenliler ve bu geleneğe sahip çıkan hayır sahiplerinin arasında toplamış olduk para ile karşılanmakta.

Hendek Dikmen Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen 30 ile 38 kazan dolusu keşkek Ramazan Bayramının birinci günü misafirlere ikram edilecek. 8 binle 10 bin kişiye ikram edilecek keşkek programı, Bayram Namazından sonra başlayıp hanımlar ve çocukların katılımıyla akşama kadar devam edecek.

Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz Bayramlaşma programına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 15:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan Akdağ
hasan Akdağ - 10 yıl Önce

Elinize yüreğinize sağlık her zaman gurur duyuyorum köyümüzle

özcan özer
özcan özer - 10 yıl Önce

allah razı olsun tüm köy halkımızdan ben bu geleneği her gittiğim yerde ve çevremde paylaşıyorum herkeside davet ediyorum nedenmi şöle insanlık bu bayramı ve bu güzelliği görsün diye ..ama şuna çok dikket etmemiz lazım bu iş bir gönül işi gönül işinde maddiyatı aman ha derim ön plana çıkarıpta insanları kırmamaya özen gösterelim..bu çok önemli bir kalp kırdıkmı başka şeye gerek yok.. sadece ve sadece allah rızası için yapılan şeylerde hayır vardır. gerisi yalan. allah emeği geçenlerden razı olsun..

devrim isiklar
devrim isiklar - 10 yıl Önce

sakarya bolgesindeki en guzel koy bizim koyumuz bu gelenek hic bi koyde yok yapankardan ve emegi gecen herkese tesekur ederim

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184