SIRADIŞI MUHTAR ULUSAL BASINDA

Girişimleri sonucu Almanya’dan Mahallesine İtfaiye aracı kazandıran Muhtar Ulusal Basının dikkatinden kaçmadı.

SIRADIŞI MUHTAR ULUSAL BASINDA


Hendek Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz’ın girişimleri sonucu Almanya’dan Mahallesine İtfaiye aracı kazandırması Ulusal Basının gözünden kaçmadı.

Almanya’dan alınan itfaiye aracının Hendek Dikmen Mahallesine getirildiği gün ATV Haber ekibinden Muhabir Özlem Aktay, Kameraman İlhan Tanrıöver ve Mahalle halkı tarafından karşılanan Muhtar ve İtfaiye aracının gelişine tanıklık ederek bu başarıyı Gündem’e taşımak için çekim yaptı.

Edinilen bilgilere göre İtfaiye aracı, Mahalle halkı tarafından Mahallenin önemli gelir kaynağı olan Fındık ve geçtiğimiz Kurban Bayramında toplanan Kurban derileriyle elde edilen gelirle Almanya’dan alındı.

Konu İle ilgili açıklama yapan Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, geçtiğimiz günlerde Mahallemizde çıkan yangınlarda iki evimiz kullanılamaz hale geldi. Herhangi bir yangın durumunda İtfaiye araçları ilçe merkezimizden buraya yaklaşık 1 saat gibi bir süre içerisinde gelebiliyor. Mahalle halkı olarak İtfaiye aracına ihtiyaç olduğunu düşünerek böyle bir karar aldık ve hayata geçirdik.

Mahallemiz rakım olarak Hendek’in en yüksek noktası ve dağlık bir arazi olması sebebiyle İtfaiye aracımızı 4x4 olarak temin ettik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi  Hendek İtfaiye Grup Amiri Yakup Borozancı tarafından da Mahallemizdeki 20-35 yaş arasında olan Vatandaşlarımıza yangın eğitimi verilecek ve böylece yangınlara daha erken müdahale etme imkânımız olacak.

Bu anlamda İtfaiye aracının alınmasında ve Mahallemize getirilmesinde emeği gecen Mahalle halkımıza, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Hendek Belediyesine sonsuz teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Diğer yandan, Türkiye’de İlk kez Mahalle bazında İtfaiye aracı kulanım hakkının Sakarya İli Hendek İlçesi Dikmen Mahallesine verildiği öğrenildi.




Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
AZAD COŞKUN
AZAD COŞKUN - 8 yıl Önce

Helal olsun

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184