YAYLA FİNALİ ÇİĞDEM’DE YAPILDI

Hendek’te yayla şenliklerinin sonuncusu çiğdem yaylasında yapıldı.

YAYLA FİNALİ ÇİĞDEM’DE YAPILDI


Hendek ve Akyazı Belediyelerinin ortaklaşa düzenledikleri geleneksel çiğdem yayla şenliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Hendek Haçı kışla yayla şenliğiyle başlayan Dikmen Yayla şenliğiyle devam eden sonuncusu ise çiğdem yayla şenliği olan yaylacılar bir araya gelip gönüllerince eğlendiler sunuculuğunu Remzi Armağanın (Gönül Dostu)Yaptığı çiğdem yayla şenliğin ’de cumartesi günü sahne alan sanatçılar; Hediye Ölmez, Yasin Kılıç, Yetim Emine ,Şaban Toprak ,Seyfi Demir ,Hendekli Mustafa ,Zekariye Tuz  Pazar Günü ise şu sanatçılar er aldı; Murat Kumaş Meryem Akyüz ,İsmail Güler ,Duygu Erbil ,İsmail Cumhur ,Çayan Hüseyin Aydın ,Folklor Ekibi ve Davul Zurna sahne aldı.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Akyazı Belediye Başkanı Asan Akcan ve Hendek Belediyesi ve Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri köy muhtarları yöre halkı katıldı.


İki gün gönüllerince eylenen yaylacılar kemence sanatçıları ses sanatçılarının çalıp söylediği türkülerle iki gün akşam saatlerine kadar horon oynadılar.

Hendek ve Akyazı Belediye başkanlarının da horon oynadığı Çiğdem yayla şenliğinde yoğun katılım olmasına rağmen ambulans bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

Çiğdeme asfalt

Hendek uzak mahallelerinin ara yollarına yama çalışması yapılmadan yılda en fazla 3ay gibi kısa süre kullanılan çiğdem yaylası evlerin olduğu kısımların asfalt yapılması Hendek’in uzak mahallelerinde bulunan ara yolların eylül ayına gelinmesine rağmen yapa çalışması yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak çayan Hüseyin Aydının sahne aldığı çiğdem yayla şenliğine katılanları coşturdu katılımcılar biraz yorulmalarda gelecek sene yapılacak olan yayla şenliklerini iple çekeceklerini belirttiler 













Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184